Bor Belediyesi ve Ressam Safa Büte Küratörlüğünde Uluslararası resim sergisi Bor'da açıldı.

Haber: Selim GÖKEL
Kamera-Foto: Fatih ÖZATA




Bor ilçesinde atıl durumdaki eski kilise binasının restore edilmesinin ardından Bor Belediyesi Kültür ve Sanat evine dönüştürülen atıl durumdaki eski kilise binasında açılışı yapılan sergiye ilgi büyük oldu.

 

HEDEFİ NİĞDE’Yİ BİR SANAT MERKEZİ YAPMAK..

 

Dünyaca ünlü ressam hemşerimiz Safa Büte’nin yaptığı resimler yıllarca bir çok ülkede sergilerde yer aldı. Görsel sanatçı Safa Büte, sayısız sergi açtı. Uluslararası ödüller aldı. Dünyayı dolaştı ve geçtiğimiz yıllarda memleketine yerleşti. Safa Büte memleketine yerleştikten sonra, halkın içinde  farklı bir ressam anlayışı çizdi. Özverili bir sanatçı olarak Niğde’de olmayan bir sanat anlayışı getirmek istedi. Bu konuda mücadele etti ve hala etmeye devam ediyor. Hedefi Niğde’de bir sanat merkezi kurmak ve adından söz ettirmek. İşte böyle bir düşüncenin ilk adamı bugün Bor ilçesinde atıldı.

 

SERGİ AÇILIŞINA İLGİ BÜYÜK OLDU

 

Ünlü ressam Safa Büte’nin küratörlüğünde,  21 Ülkeden 47 ressamın eserlerinin sergilendiği resim sergisinin açılışına  Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Şener,  Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, 26.Dönem AK Parti Niğde Milletvekili Adayı Yaşar Ataç, bazı siyasi parti temsilcileri, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş ve sanatsever  katıldı.

 

Ressam Safa Büte’nin sanatçı arkadaşlarından bazıları da sergi açılışında bulundu.

 

 

BEN SANATIN KÖY ÇOCUKLARINA KADAR ULAŞMASINI İSTİYORUM

 

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ressam Safa Büte, 21 ülkeden 47 ressam arkadaşımın çizimini gerçekleştirdiği tabloların sergiye açılması programına teşrif ettiğiniz için herkese teşekkür ediyorum. Bor Belediyesi Kültür ve Sanat evinin böylesine anlamlı Uluslararası sergiye ev sahipliği yapması için katkıları olan Bor Belediye Başkanımız Sıtkı Erat'a ayrıca teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

 

AÇTIĞIM SERGİNİN SAYISINI HATIRLAMIYORUM… YILLAR SONRA BOR’A DÖNDÜM

 

Hemşerimiz ünlü resim sanatçısı Safa Büte;  Bu sanat olayları Anadolu’nun her yerine yayılsın, Anadolu ya sanatçılarımız pek rağbet göstermiyor. Bunun nedeni resim satamıyoruz, kazanç  elde edemiyoruz, şeklindeki görüş  plana çıkıyor. Ancak;  böyle olursa sanat nasıl köy çocuklarına ulaşır. Biz bu sanatı en ücra köşelere nasıl ulaştırırız diye düşünüyoruz.  Bir sanatçı olarak bizim bir vazifemiz de sanatı köy çocuklarına kadar ulaştırmak.  Ben şu ana kadar açtığım sergilerin sayısını hatırlamıyorum. İlk 10 sergimde resimlerimi hiç satışa çıkarmadım ve ülkemizin en ücra köşelerine gittim ve yıllar sonra tekrar Bor’a döndüm. Şu an da bu sergiye katılan sanatçıların sayısı 50 civarında ve ayrıca 21 ülkede şu an Bor hakkında insanlar konuşuyor” dedi.

 

NİĞDE’Yİ BİR SANAT MERKEZİ HALİNE GETİREBİLİRİZ

Ressam Safa Büte; Bu sergiden sonra ne olacak?  Niğde de bir çağdaş sanatlar müzesi kurmak istiyorum.  Ardından Türkiye’nin en büyük sanat arşivini oluşturmak istiyorum. Tabi ki bu tür sergiler ve çalışmalar uluslararası jürinin önüne çıkıp oradan seçilen resimler müzenin arşivine katılarak sürekli sergilenecek. Söylediğimiz gibi sanatın gücünü kullanmamız gerekiyor ve Niğde’yi bir sanat merkezi haline getirebiliriz” dedi.

ERAT; SAYIN BÜTE VE ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Resim alanında böylesine Uluslararası büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise;'' Birbirinden değerli 21 Ülkeden 47 ressamın çizimini gerçekleştirdiği 50 tabloyu sanatseverle buluşturduğumuz için mutluyum. Uluslararası Mail Art sergisine ülkemiz başta olmak üzere Tunus, Almanya, Güney Kore, Hindistan, ABD, Danimarka, İngiltere, Bulgaristan, Tayvan, Pakistan, Belçika, İspanya, Romanya, Hollanda'dan 47 sanatçının 50 tablosu şuanda Kültür ve Sanat evimizde sizlerle buluşuyor. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sergi 10 gün  boyunca halkımızın ziyaretine açık olacak. Ben başta hemşerimiz  Safa Büte olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyor, açılışımızı şereflendirdiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum '' dedi.

 

KAVAKLIOĞLU; KÜLTÜR VE SANATIN ÖN PLANA ÇIKMASI LAZIM

Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise ; Bugün gerçekten çok önemli bir gün uluslararası resim sergisini Bor’da açıyoruz ve yine restore edilmiş tarihi bir binada yer alıyor. Tabi bir yerin şirin olması medeni olmasına bağlı. Medeniyet kültür ve sanatın ön plana çıkması demek inşallah bu tür sergilerimiz artarak devam edecek” dedi.

GÜRER; BOR İLÇEMİZ ÖNEMLİ KİŞİLER YETİŞTİRDİ

 

Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise; Kendilerinin var oluşlarında kültür ve sanatın çok büyük etkisi var. O bağlamda Bor ilçemiz tarih süresince önemli değerleri yetiştirdi. Yetenekleri ile ustalarımızdan ressamlarımıza, şairlerimizden yazarlarımıza Türkiye’de marka olan kişilerden biriyiz. Böyle bir derinliği olan ilçemizin resim sergisi açılışında olmaktan mutluluk duyuyorum. Belediye başkanımız  Sıtkı Erat beye ve  Sefa Büte’nin bu konuda ki emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

YÜKSEL; SANAT EN ÜCRA KÖŞELERE ULAŞMALI

Nğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel ise yaptığı kısa konuşmasında; Bugün ki sergimizin baş mimarı değerli sanatçımız ifade ettiği gibi sanat sadece belirli bir çerçevede, belirli bir kesime ifade eden bir güzellik olmaktan çıkmalı ve memleketin en ücra köşesine dahi ulaşabilmeli. Bu anlamda başta sanatçımız olmak üzere ve onunla olan diğer sanatçılarımızın eserleri Bor’da hep beraber şahitlik etmenin mutluluğunu birazdan yaşayacağız. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim” diyerek konuşmalar tamamlandı.

 

Sergi açılışı tablolorun gezilmesiyle sona ererken, Bor Belediyesi Kültür ve Sanat evinde 10 boyunca halkın ziyaretine açık olacağı belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim