Haber-Yorum: Selim GÖKEL

30 Nisan 2009  tarihinde Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde Kalesi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
 
2009 Yılında Kale Projesinden Söz Edilmişti

Proje kapsamında ilk somut adımın atıldığını bildiren Başkan Akdoğan, " Geçtiğimiz hafta sonunda uzman mimar ve mühendislerimiz bölgede incelemelerini başlattı. Bu hafta da çalışmalarını sürdürecekler. Yapılacak düzenleme ve restorasyon çalışmaları kapsamında Alaaddin Tepesi yıllar öncesindeki gibi Niğdelilerin ailecek gezdiği, eğlenip dinlendiği güzel günlerine kavuşacak." dedi.
 
Bir çok projeler çizilmiş ve kamuoyu ile paylaşılmıştı.
 
2014 Yılında Bir daha Kale Projesinden Söz Edilmişti
 
Faruk Akdoğan birinci dönem belediye başkanlığında gerçekleştiremediği Niğde Kalesi projesi için ikinci dönem için de söz verdi. 2014 yılında yaptığı açıklamada; söz verdiğimiz gibi; Alaaddin Tepesine düzenleme ve restorasyon yapacağız. Alaaddin Tepesi yıllar önceki gibi Niğdelilerin ailece gezdiği, eğlenip dinlendiği güzel günlerine Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanmasına paralel olarak kavuşacak. İlimizin simgesi olan Niğde Kalesi’ni kültür varlığımız olan sosyal bir yer haline getirmeyi   planlıyoruz” dedi.
 
2009’dan bu yana sadece,   paralar ödenerek yapılmış ama uygunluğu tartışılır proje çizimleri var.
 
Niğde Kalesi projesi unutuldu…
 
Ama başka illerde ise neler oluyor.
 
Dün Bayburt Üniversitesi öncülüğünde Bayburt ilinde kaleli kentlerin üniversitelerinin katkısı ile "Kaleli Kentler Kongresi" yapıldı. Niğde Belediyesi ve Niğde Üniversitesi bu etkinlikte yok!...
 
Adamlar bırakın kale ve kale etrafını rehabilite etmeyi Kongresini yapıyorlar.
 
Haber burada TIKLAYIN
 
Siz “Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir” sloganını kullanacaksınız.
Siz Belediye logosunda Kaleyi kullanacaksınız
Sizin 1. Derece Arkeolojik eseriniz olacak ve sadece intihar haberlerinde yer alacak.
Sizin elinizde 2000’li yıllarda onarımı yapılmış iç kaleler dahil şaheser niteliğinde  Kale, Saat Kulesi, Alaaddin ve Sungurbey Camileri gibi bütünlük sağlayan eserleriniz var.
Sizin elinizde Kalenin hemen altında Cullaz Sokak gibi kısmen kurtarılmış turizme katılmayı bekleyen eserleriniz var.
Sizin elinizde Alaaddin Tepesi gibi bir malzeme varken, gidip Kayardı Vadisine bakan yöne yeni rekreasyon alanı yapacaksınız.
Sizin elinizde Sungurbey  Camii gibi malzeme varken geniş katılımlı cenaze törenlerinizi küçücük Dışarı camiinde yapmak zorunda kalacaksanız.

 
Siz 14 Yıldır iktidardasınız…
 
Ve… 1 Haftalık Kitap Fuarı açıp ilin kültürüne katkı sağladığınız düşüncesindesiniz.. 

Günün Sözü: "Evimin balkonundan bakıyorum. Niğde kalesini yok farzedin... Niğde betondan bir şehir görünümündedir"( Alpaslan Kavaklıoğlu -Ak Parti Bor İlçe Danışma Toplantısındaki konuşmasından)

İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA... 
Editör: TE Bilişim