Niğde’nin ev sahipliğini yaptığı ve Resim, heykel, fotoğraf, mozaik, cam, sanatlarında gerçekleşecek sanat günlerine ülkemizden 23; Arnavutluk, Azerbaycan, Fransa, İtalya, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Mısır, Kazakistan, Kore, Kosova, Makedonya, Hollanda, Suudi Arabistan, Rusya, KKTC, Malta gibi çeşitli ülkelerden 35 sanatçı katılacak sanat günlerinin açılış programında konuşan Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek, “Sevgi, saygı, hoşgörü ve barış ortamının vazgeçilmez koşulu olan sanat, aynı zamanda güzelliklerin keşfedilmesi içinde bir vesiledir” dedi.

Yerli ve yabancı ressamların sanat eserlerinin sergilenmesinin ardından başlayan programda konuşan Vali  Yılmaz Şimşek, böylesine önemli bir organizasyonun Niğde’de düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Şimşek, “Hepimizin bildiği üzere 23 Nisanın ayrı bir önemi var. 23 Nisan'ın bize kazandırdığı cumhuriyet ve istiklalimizi gelecek kuşaklara emanet eden Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bugünü tüm çocuklara armağan etmiş ve bugün 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı adı ile kutlanmaktadır. Öte yandan 23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek evrensel bayram olma özelliğini taşımaktadır.

Böylesine önemli bir organizasyonun böyle önemli bir günde start alması ise bu yönüyle oldukça anlam ifade etmektedir.

Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz ve 6 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek olan 1. NİĞBOR Sanat Günleri etkinlikleri İnşallah ilimiz Niğde’nin tarihine, doğasına, kültür ve turizmine katkı sağlayarak her yıl devam edecektir.

Sevgi, saygı, hoşgörü ve barış ortamının vazgeçilmez koşulu olan sanat, aynı zamanda güzelliklerin keşfedilmesi içinde bir vesiledir. Bu bakımdan 1. NİĞBOR Sanat Günleri, doğal güzellikleri, tarihi dokusuyla içerisinde bulunduğumuz coğrafyada nadir illerden olan ilimizin tanıtımına da vesile olacaktır.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünden hareketle kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi sadece senenin belli zamanlarında veya festival tarihleriyle kısıtlamamak gerekiyor. Biz, gerek Niğde Valiliği olarak, gerekse tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız olarak yapılan ve yapılacak olan sanatsal faaliyetlerin destekçisi olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.
İnanıyorum ki; organizasyon içerisinde yer alan ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden sanatçılarımızın sergileyecekleri eserler, İlimizin kültürel anlamda gelişimine ve tanıtımına katkıda bulunacaklar.

Ben bu duygularla, organizasyonun ilimizde düzenlenmesine vesile olan Serkan Haliloğulları’na ve Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor; Bir birinden kıymetli sanatçılarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum” ifadelerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından program, down sendromu, otizm hastası ve görme engelli özel insanlardan oluşan Lokomotif Band grubunun sahne almasıyla devam etti.
 
 
Editör: TE Bilişim