Alışverişiydi, temizliğiydi derken "Bayram Sabahı" geldiğinde tatlı bir telaş ile tüm hazırlıklar bir kez daha kontrol edilip, yerli yerinde bulunduktan sonra Bayram Namazı için semtimiz caminin yoluna koyulduk. Bayram Namazı bitimi insanların bir birine tebessümü, sevecenliği ve hoş görüsü görülmeye değer tablolardan birini oluşturdu.
       Aile büyüklerinin bayramını kutlamak ve annemin her bayram olduğu gibi bu bayram da arife gününden hazırladığı "bayram yahnisi ve pilavını" kahvaltıda yemek üzere kasabamız Bahçeli'ye doğru hızla yola koyulduk. Annem, ağabeyim Gürsel Özkan'ın gelememesinin burukluğu ile bizleri yanında görmenin sevincini beraber yaşıyor. Bayram yahnisi her zamanki gibi nefis. Teşekkür edip en büyükten en küçüğe sırayla bayramı kutluyor ellerinden öpüyoruz. Annem kendince yaptığı bir değer sırlamasına göre bayram harçlıklarını vermenin huzurunu yüzünde hissettiriyor. Baba evinin kapısı çocukların gelişiyle panayır yerine dönüyor. Annem torunlarıyla beraber kapıya gelen tüm çocuklarla tek tek ilgilenip, çeşitli ikramlarda bulunuyor. "Bayramı çocuklar yaşamalı. Bu tadı ,bu hazzı unutmasınlar büyünce onlarda kendi çocuklarına yaşatsınlar." Diyerek değer sıralamasında "küçüklere" verdiği "büyük" değerin alt yapısına da bana duyuruyor. Bayram harçlığı olarak verdiği 20 TL'nin(evet yalnızca yirmi) kıymetini bilmemi istiyordu.
      Eşimin aile büyükleriyle bayramlaşma gerekçesiyle baba evinin önündeki keyifli curcunadan sıyrılıyor, eşimin aile büyüklerini ziyarete başlıyor ve beşer, onar dakika hemen herkese uğrayıp, akşama doğru Niğde ye dönüyoruz. Apartman komşularıyla bayramlaşma gelen ,giden derken yorgun ama bayramın verdiği mutlulukla 2. gün ziyaretlerine başlıyoruz.
      Evimize gelenlere iade i ziyaret, büyüklerimizle bayramlaşma derken 3.gün akşamını ediyoruz. Bu bayramı farklı kılan il dışındaki hemen hemen tüm akrabaların "memlekete" gelmeleri. Yoğunluğun nedeni bayram bitimi "emmioğlu Cihangir'in"(Cihangir Özkan) oğlu Cevdet Efe'nin sünnet töreni.
     Cihangir oğlu için öteleye geldiği sünnet düğünü töreni bayram sevincimizi ikiye katladı desem yanlış olmaz. Hem cömert ev sahipliği, (tören Grand Otel de yemekli yapıldı) hem de aile efradının yıllar sonra en geniş katılımla bir arada olması, bayramın ve düğünün coşkusuna eklemlenince daha bir güzel oldu. Emmioğlu Cihangir ve eşi Özlem Özkan'a oğulları Cevdet Efe'nin 2. mürüvvetini sağlıkla ,mutlulukla bir arada görmelerini temenni eder, yüzlerce misafirle tek tek ilgilenerek yaptıkları ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederim.
     Yaz tatili bitimine yakın peşine eklenen bayram tatili her bakımdan iyi geldi. Yarın (bu gün 5 Eylül) 2011-2012 eğitim öğretim dönemi çalışmalarımız başlıyor. Başta sınıf öğretmeni olan branşım eğitim emekçilerinin ve iş kolumuzda çalışan tüm eğitim emekçilerinin yeni dönem çalışmalarında başarılar diler, yeni dönemi "bayram" tadında geçirmelerini ümit ederim.