Niğde Bilsem Çocuk Korosu ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Ada Işığı Çocuk Korosu Niğde Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası eşliğinde Niğde Üniversitesi Kültür Merkezi salonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konser verdi.

Niğde Üniveristesi Kongre Merkezinde düzenlenen konserin birinci bölümünde yirmi dokuz öğrenciden oluşan ve şefliğini Serdar Köşk’ ün yaptığı Bilsem Çocuk Korosu, solo ve çoklu olarak yedi eser seslendirdi. Seslendirilen eserlerden “Niğdeli Melekler” adlı şarkı Niğde için bestelenmiş ilk çocuk şarkısı olup ve yine ilk kez bu konserde dinleyicileriyle buluştu.


Konserin ikinci bölümünde Doğu Akdeniz Üniversitesi Ada Işığı Çocuk Korosu Erkan DAĞLI’ nın şefliğinde beş eser seslendirdi. Üçüncü bölümde ise her iki koro ortak bir sunumla altı eser seslendirdiler.


Çiçeği burnunda olan Bilsem Çocuk Korosu ilk konseri ile geniş bir izleyici kitlesine ulaşarak büyük bir beğeni ve alkış aldı. Konsere; Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Milli Eğitim Bakanlık Müşaviri Mesut Alkan ile öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Programda açıklamada bulunan Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İsa Aliç Niğde’de Bilimin ve Sanatın yeni yüzü olma yolunda çalışacaklarını söyledi.

Aliç, “Niğde Bilim ve Sanat Merkezi olarak Niğde’de bilimin ve sanatın yen yüzü olma yolunda çalışmalarımız devam etmektedir. Bilim alanında yaptığımız araştırmaların yanı sıra sanat alanında da çeşitli etkinliklerle bağlılığımızı devam ettirmeye devam ediyoruz. Resim alanında çeşitli sergiler yapıyoruz. Müzik alanında da bir koro kurmak istedik. Tabi bu koro çocuk korosu olacaktı. Böyle bir yola çıktık Güzel Sanatlar Lisesi koro öğretmeni Serdar Koç ile güzel bir çalışmaya başladık. Öğrencilerimizi seçtik. Kısa sürede çocuk koromuz çok yol kat etti. 23 Nisan Çocuk Şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz çocuk korolarında KKTC ‘den, Doğu Akdeniz Üniversitesinden Ada Işığı çocuk Korosu, Niğde Bilim ve Sanat Merkezi Çocuk Korosu güzel sanatlar Lisesi Orkestrası eşliğinde hoş bir sunacağız” dedi.

Üç Bölümden oluşan koro, öğrencilerin seslendikleri müziklerle velilerin alkışını topladı. Konser; koro şeflerine, korist öğrenciler ile emeği geçenlere plaket ve çiçek takdimleriyle son buldu.


Editör: TE Bilişim