Niğde Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Mesut Arslan ve öğrencileri, Üniversite  Kültür ve Sanat etkinlikleri içerisinde geleneksel hale gelen “’Bilge Ozan Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi -5 ’’ adı altında unutulmaz bir konser gerçekleştirdi.

Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’de düzenlenen ve Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından Şef Öğretim Görevlisi Mesut Arslan yönetiminde gerçekleştirilen konseri, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve çok sayıda vatandaş izledi.

Çağımızın önde gelen Ozanlarından olan Bilge Ozan Neşet Ertaş’ın ölümsüz eserlerini 1. ve 2.sınıf öğrencileri koro ve solo icralarla sundu. Niğde’ye ve Niğde türkülerine sevgisiyle tanınan Bilge Ozan Neşet Ertaş’ın anısına vefa olarak hazırlanan konserde Bilge Ozan Neşet Ertaş’ın  17 unutulmaz  eseri seslendirildi.

 

Öğr. Gör. Mesut Arslan tarafından titizlikle tek tek notaya alınan konser repertuarı provalarla birlikte 2 aydan fazla bir süreçten geçtikten sonra sahneye kondu. Konserde Neşet Ertaş’ın eserlerinin Akademik çevrelerce de eğitim öğretim malzemesi olarak kullanıldığını belirtmek amacıyla iki de çok seslendirilmiş eserlerini  ise 3.sınıf öğrencileri seslendirdi.

 

Konserde bağlamaların yanı sıra çello, keman, yanflüt, Altyapı klavye, kaşık ve birçok ritim perkisyon aletleri kullanıldı. Orkestra ve koronun şefi Öğretim Elemanı Mesut Arslan bu ve benzeri etkinliklerinin aralıksız devam edeceğini belirterek konserde gönüllü katılımlarıyla görev alan öğrencilerini başarılarından dolayı kutladı. Bu ve benzeri konserlerin öğrencilerimizin eğitim öğretim süreci içerisindeki  bilgi, deneyim ve uygulama becerilerini geliştirmek açısından çok hayati önem taşıdığını, bu sebeple de seyirci olarak katılan çok kıymetli misafirlerin bu sürece katılımlarıyla ciddi katkı sağladıklarını vurguladı.

 

İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan ve dakikalarca ayakta alkışlanan Neşet Ertaş’ı Anma Konseri sonrası Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru Temiz, koro şefi Öğr. Gör. Mesut Arslan’a teşekkür belgesi takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim