Mevlana'nın 738. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Niğde Belediyesi tarafından Konya’ya kültürel gezi düzenlendi.

 

Işığını dünyaya Anadolu'dan yayan gönüllerin sultanı Hz. Mevlana’nın 738. Vuslat Yıldönümü nedeniyle düzenlenen gezi programı 24 Aralık 2011 Cumartesi günü gerçekleşti.

 

Kültürel ve Turizm gezilerine devam eden Niğde Belediyesi daha önce; Mevlana’nın doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında Konya, 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında Çanakkale gezisi, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Şanlıurfa gezisi, 19 Mayıs Gençlik ve Atatürk’ü Anma Haftası nedeniylede Ankara’ya gezi düzenlemişti.

 

Belediye tarafından Konya’ya düzenlenen geziye katılanlar ise memnuniyetlerini dile getirerek Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ettiler.

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Günlerimiz, haftalarımız geldikçe o günün manasına uygun, o günü, haftayı ifade edebilecek şekilde programlarımız devam edecek” dedi.

 

Kültürel gezileri düzenlediğinden dolayı vatandaşların teşekkür ettiği Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Niğde Belediyesinin kültür etkinlikleri çerçevesinde 15 otobüsle 550 kişiyi Mevlana haftası münasebetiyle, Mevlana diyarı olan Konya şehrine gönderdik. Niğde Belediyesi olarak kültür sanat etkinliklerimizin devam ettiğini bu bağlamda Konya, Şanlıurfa, Ankara, Çanakkale gibi değişik illerimize zaman zaman turlar düzenliyoruz. Ve bu bağlamda belediyemize müracaat etmiş ne kadar vatandaşımız varsa tamamını gönderme noktasında bir karar aldık. Bu çerçevede 550 Niğdeli hemşerimizi 15 otobüsle Konya iline sabahın ilk saatlerinde gönderdik” şeklinde konuştu.

 



Editör: TE Bilişim