Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Niğde Kalesini de düzenleyeceklerini her fırsatta dile getiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada, kale çevresi restore edilerek butik oteller oluşturulacak dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Yaptığı açıklamada; "Kalede 7 tane tarihi evimiz var. Bu 7 tane tarihi evimizle yaptığımız kamulaştırma projesini Kültür ve Turizm bakanlığımız kabul etti, onayladı ve bununla ilgili belediyemize ödenek gönderdiler. Bu ödenekten de faydalanarak buradaki 7 tane evin kamulaştırmasını gerçekleştirip daha sonra Efendibey kentsel dönüşüm alanına kaledeki  150 hanemizi taşıdıktan sonra Niğde kalemizin etrafındaki o mekruh yapıları temizleyip  tarihi yapıları restore edip onları butik otel haline getireceğiz" dedi.

Niğde Kalesinde turist sayısı 10 kat artacak

Kaledeki tarihi eserleri ziyarete gelen turist sayısının restore edilmesinin ardından artacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hem halkın hizmetine sunmak hem de kaleyi ziyaret eden turist sayısını en az 10 a katlamak için bu çalışmamız önemli. Kalede önemli bir tarihi yapıt olan Alaaddin camimiz var. Yine kale kendi ana binası var bunlar aslında Niğde'nin  önemli varlıkları. Ama bu önemli varlıları  kalenin etrafındaki mekruh yapılar gölgelemiş durumda inşallah Niğde'nin güzelleşmesi bakımından da gelişmesi bakımından da ve ihtiyaç olarak da baktığımız zamanda orda ki insanlarında hayat standardının yükseltilmesi bakımından da önemli bir proje. Aslında 2009 da bu projeyi biz planlamıştık fakat bir takım hem maddi imkansızlıkların hem hukuki imkansızlıkların üst üste gelmesi bunu biraz geciktirdi. Ama inşallah 2016 olmazsa 2017'nin sonuna kadar bu projeyi tamamlayıp Niğde kalesini 2009 da ki belirttiğimiz şekile getireceğiz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim