Niğde’nin Bor İlçesi’ne bağlı Bahçeli Kasabası’nda bulunan antik Roma Havuzu festivali yapıldı.

Haber : Fatma TAN
Fotoğraf : Erdal GÜÇER


Bahçeli Belediyesi’nin organize ettiği ve Tekirsu Maden Suyu Fabrikası, Ercanlar Tarım, Kemer Grup ve Sinan Şahin’in sponsorluğu ile gerçekleşen festivale yöre halkı büyük ilgi gösterdi.

Antik Roma Havuzu 1. Kültür ve Turizm Festivali 25 Ağustos 2012(dün) Türk Sanat Müziği Sanatçısı Hüner Coşkuner’in muhteşem Türk Sanat Müziği konseri ve Mahalli Sanatçı Rıza Konyalı’nın verdiği halk müziği konseri ile gerçekleşti.

Festivale Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, Hak-İş Niğde İl Başkanı Mehmet Avşar, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılışı yerel sanatçı ile yapıldı. Ardından Rıza Konyalı İç Anadolu Bölgesinin oyun havaları ve uzun havalarını seslendirdi. 21.30 sahne alan ve iki saat Türk Sanat Müziği ziyafeti veren Sanatçı Hüner Coşkuner’in performansı festivale damgasını vurdu.

Sanatçının sık sık Niğde’yi ve Niğdelileri met etmesi, Ülkemizin son zamanlarda yaşadığı olaylardan dolayı birlik ve beraberliğinin devam etmesi adına söylediği sözler vatandaşlardan büyük alkış aldırdı. Sosyal içerikli mesajların yanı sıra izleyicileri ile sıcak diyalog kuran sanatçı Hüner Coşkuner; “Sanat hayatımda ilk kez Niğde’ye geldiğini ve bu kadar sevgi dolu, gönlü bol, sıcak insanlarla ve bu kadar temiz havası olan bir yerle karşılaşmadım. Burada olmaktan muhteşem mutluyum” diye konuştu. 

 

KONSERDE 56 YILLIK MÜJDE VERİLDİ

Hüner Coşkuner konseri sırasında Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz’ü sahneye davet etti. Başkan Tokgöz yaptığı konuşmada; 56 yıllık özlem olan ve Bahçelililerin büyük bir heyecanla beklediği kanalizasyon çalışmalarının on gün içinde başlatılacağının müjdesini de verdi. Konserlerin ardından sanatçılara Belediye Başkanı Zafer Tokgöz tarafından plaket taktim edildi.

Konser gece geç saatlerde sona erdi.

BELEDİYE BAŞKANI ZAFER TOKGÖZ'ÜN KONUŞMASI TIKLAYIN


FESTİVALDEN VİDEO GÖRÜNTÜLERİ 1. VİDEO TIKLAYIN


 

Editör: TE Bilişim