Niğde Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre Soma’da meydana gelen yangın sonrasında vefat eden işçiler nedeni ile dün gece 2. Günü etkinliği yapılan Niğde Üniversitesi Bahar Şenlikleri iptal edildi.

Haber - Foto - Video : Erdal GÜÇER





3 Gün Yas ilan edildi. Bayraklar Yarıya İndirildi.


Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan faciada şu ana kadar 205 işçi hayatını kaybetti. Başbakanlık facia dolayısıyla 3 günlük milli yas ilan etti.
Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir. Yas alameti olarak bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilecektir" denildi.



Niğde Üniversitesi ve Niğde Belediyesi sponsorluğunda yapılan Bahar Şenliklerinde 1. Gün Kıraç sahne almış, dün ise sanatçı İrem Derici sahne almıştı. 4 günlük bahar şenlikleri Maden işçilerinin vefatının ardından iptal edildi.



Niğde Üniversitesi’nden yapılan iptal ve Başsağlığı açıklaması şöyle ;

Manisa’nın Soma ilçesindeki bir kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında çok sayıda maden işçimizin hayatını kaybettiği ve birçok işçinin de mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.


Milletimizi derin bir üzüntüye boğan bu müessif kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diler, mahsur durumdaki madencilerimizin sağ salim kurtulmasını temenni ederiz.

Soma’da meydana gelen ve çok sayıda vatandaşımızın yaşamını yitirmesine sebep olan maden kazası dolayısıyla “Niğde Üniversitesi 12. Bahar Şenlikleri”nin tüm etkinlikleri iptal edilmiştir.


Kamuoyuna duyurulur.




Editör: TE Bilişim