Azatlı Belediye Başkanı Songur “ Azatlı Kasabası Tarihi dünü ile tanınmasını istiyoruz” dedi.


 Azatlı Belediye Başkanı Durmuş Songur Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer ile yaptığı görüşmede kasabanın tarihi özelliği ile tanınmasını istediğini söyledi.

 Azatlı Belediye Başkanı Durmuş Songur bölgede önemli tarihi izlere rastlandığını ve çevre ile kasaba merkezinde yer alan eserlerle Azatlı’nın önemli bir geçmişi bulunduğunun belgelendiğini belirtti.

 

Nevşehir’in yılda 3,5 milyona ulaşan turist geldiğine dikkat çeken Azatlı Belediye Başkanı Durmuş Songur Azatlı olarak bizde tarihi değerlerimizin değer bulmasını, bölgenin turizmden pay almasını istiyoruz. Yakınımızda bilimsel kazıda M.Ö 5 yılına kadar uzanan bulgular açığa çıktı. Bölge önemli bir yerleşim yeri olduğu biliniyor. Önemli olan tarihi değerlerin gün ışığına çıkması yanında korunması ve turizm amaçlı faydalı kılınmasıdır. Bu bağlamda konuyla ilgili herkesin başta bilim adamlarımız olmak üzere konunun uzmanlarının desteğini bekliyoruz. Grekçe yazılmış kitabe kasaba içinde bulunan taşı Niğde Müzesine verdik.  Kasabada İlginç bir dikili taş bulunuyor. Sütun başı, Tarihi Kemerli yapılar eski cami, türbe kalıntıları kasabımızın dikkat çekici yerleridir. Azatlı bölgemizi turizmden pay alan ama tarihi dününün de açığa çıktığı ve korunduğu bir kasaba olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”dedi.

 

Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer’de Niğde Çiftlik Merkez Höyük kazısı ile bölge tarihi önemli ölçüde aydınlandığına dikkat çekerek bölge coğrafyası her adımda farklı kültürlerin izleri ve kalıntıları ile doludur.  Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabımda gerek Azatlı ve gerek çevreyi detayları ile yazdım. Azatlı mahallesi durumunda Ramat’da oldukça eski bir yerleşim alanı. Kitreli, Kula, Bozköy, Kayırlı, Gösterli, Narlıgöl gibi yakını sayılacak yerlerde de çok önemli tarihi kalıntılar var. Nevşehir’e komşu bölgede yapılacak çalışmalarla önemli bir turizm potansiyeli yanında tarihi bir dün aydınlanması sağlanabilir “dedi.



Editör: TE Bilişim