Geçtiğimiz yıl Öğretmenler Günü için Müzik Öğretmenleri konser vermek için bir araya geldi ve bunu gerçekleştirdiler. Müzik Öğretmenlerinden oluşan bu konser ilgi görünce solist ve enstrüman çalan öğretmenler mesai saatleri dışında bir araya gelerek çalışmalarına devam etti
 
Öğretmenler günü dışında ilk davet ve konser Bor’da yapılan “Usta Şairler” gecesinde verildi. Ardından diğer davetler geldi… Gümüşler Manastırında, Ulukışla Mehmet Öküz Paşa Kervansarayında, Darboğaz Kiraz Festivalinde, Ankara Niğde Günlerinde, Cumhuriyet Bayramında Bor İlçesinde,  ve en çok ilgi gören de 2018 yılı Öğretmenler Günü kutlamaları sırasında 70’lerin kostümleri ile 70’lerin müzik parçalarından oluşan konserleri oldu. En son ise NİTSO’nun bir etkinliğinde de sanatlarını icra ettiler.
 
Amatör bir ruhla kurulan ancak profesyonel gruplara taş çıkartan Müzik Öğretmenlerinden oluşan 7İklim Müzik Grubunun  şefi Hayri Yıldız Borhaber.net’e yaptığı açıklamada;  24 Kasım 2017 tarihinde Öğretmenler Gününde günün anlam ve önemini kutlamak amacıyla verilecek konser için başta Müzik Öğretmenlerinden oluşan gönüllüler bir araya geldi ve repertuar çalışmalarına başladı.  Başarılı ve güzel bir etki bırakan konserden sonra çalışmalara devam etme kararı alan ekibin büyük bir bölümü, mesai saatleri dışında özelikle akşam saatlerinde bir araya gelerek yeni konserler için çalışmalara hız kesmeden devam etti. 7İklim kuruluşun 1. yılında yine 24 Kasım Öğretmenler Gününde “70 ve 80 ler Pop” konsepti ile konser vererek büyük bir beğeni topladı. Gönüllülük esasıyla çalışmalarına devam eden Grup 7iklim repertuarında ülkemizin tüm renklerine yer vermekle beraber özelikle halk türkülerinin daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla 7 bölgenin türkülerini severek icra etmektedir. İsmini de verdiğimiz nadide ülkemizin 7 bölgesinin müziğini yaparak daha geniş kitlelere Türk halk müziğini tanıtmaya devam etmek birinci önceliğimiz ve düşüncemizdir” dedi.
 
* * * * * * *
Selim Gökel’in notu; Sosyal etkinliklerin kısırlaştığı Niğde’den böylesi çıkışların olması bizleri  mutlu ediyor. 2008’li yıllarda “Kolbastı” rüzgarı esiyordu. Bunun üzerine Borhaber.net sitemizde “Goyun guzu güderim naciye” başlıkla haber yorum yapmıştım. Burada  Müzik öğretmenlerinin Bor İlçesine ait “Naciye” ve “Gelin” türkülerinin yöresel oyunları ile birlikte geliştirilmesi, müzik, enstrüman ve oyun ile birlikte üzerinde çalışıldığında, geliştirildiğinde “Kolbastı” oyunu gibi popüler olacağından bahsetmiştim.. Umarım Müzik Öğretmenlerim "Naciye" türkünü geliştirir, bir grup halk oyunu bilen öğretmenlerim de yöresele bağlı kalarak oyununu  değerlendirir.
Editör: TE Bilişim