Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç, Milli Mücadelenin önemli isimlerinden Niğde’nin yetiştirdiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, İstiklal Savaşı Gazisi, Asker, Yazar ve Fikir Adamı Halil Nuri Yurdakul’un döneme ait yazışmalarının ve fotolarının toplandığı kitabın bir kültür hizmeti olarak hazırlandığını söylerken, çalışmanın Yurdakul’a bir ahde vefa göstergesi olduğunu da söyledi. Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç, Halil Nuri Yurdakul’un arşiv belgelerine göre oluşturulan kitabın olumlu tepkiler topladığını belirtti.
 
Yurdakul’un Bor’da bulunan evinde arşiv belgelerine ulaştıklarını dile getiren Koç, “ Bu belgeleri kronolojik sıralamayla tasnif ettik” dedi. Yurdakul’un evinde ulaşılan yüzlerce Osmanlıca metnin de tercüme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Koç, “Önümüzdeki aylarda ya da önümüzdeki yıllarda o evraklar da büyük bir yayın olarak okuyucuların hizmetine sunulacaktır. Çalışmalar sonucu ortaya konacak olan kaynağın, geleceğimizin teminatı gençlerimizin tarih açısından bilgilendirilmesinde büyük katkı sağlayacak bir kaynak olacağını düşünüyoruz. Elimizdeki dokümanlarda Kurtuluş savaşı ile ilgili bilgiler bulunmaktadır” dedi.
 
        “Arşiv Belgelerine Göre Halil Nuri Yurdakul” adlı kitabın ulaştığı yerlerden alınan mesajların son derece olumlu olduğunu söyleyen Koç, “ Böyle bir kitabın hazırlanmasından memnuniyet duyulduğu ifade ediliyor. Niğde’de son yıllarda önemli yayınlar ortaya kondu. Böylece Halil Nuri Yurdakul’a bir ahde vefa da gösterilmiş oldu. Ayrıca açılan sergiyi, ortaya konan yayınları gören çocukları, torunları mutlu oldular, gurur duydular. Halil Nuri Yurdakul adına Bor’da düzenlenmiş bir kütüphane var binanın 3’üncü katı da Yurdakul adına düzenlenmiş bir müze gibi oldu. İnsanlarımız yazma eserlerin bir bölümünü burada bulabilecek ve Halil Nuri Yurdakul ile ilgili bilgileri edinebilecekler, bilinmeyen yönleriyle Halil Nuri Yurdakul’u öğrenmiş olacaklar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim