Başkent Niğde Vakfı’nın 29 Eylül - 2 Ekim 2011 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde,  Niğde İlinin kültür ve tarihini tanıtmak, marka değerini yükseltmek  amacı ile "Niğde Günleri" isimli bir organizasyon yapılacak. 

Organizasyon öncesi Başkent Niğde Vakfı yöneticileri Niğde ve Bor İlçemizde konu ile ilgili temaslarda bulundu. 

Etkinliğin hazırlık aşamasında Bor'daki yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile Bor Belediye Meclis salonunda toplantı yapıldı.  Toplantıda Başkent Niğde Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Musa BALABAN ve Yönetim Kurulu üyeleri “ Niğde Günleri Etkinliği “ hakkında bilgilendirme sunumunda bulundular.

Bor'da “Niğde Günleri”  etkinliği öncesi  karşılıklı  fikir alışverişinde bulunuldu. Bor platformu olarak düzenlenecek etkinliğe Bor İlçesi olarak kapsamlı bir katılım sağlanması konusunda fikir birliğine varıldı. 

 
“Niğde Günleri”  bilgilendirme ve fikir oluşturma  toplantısına; Bor Kaymakamı Kemalettin SAKİN, Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, bir önceki dönem Bor Belediye Başkanı Yavuz CAN, Yahya BARAN, Kızılca Belediye Başkanı İbrahim GÜLÜMSER, Çukurkuyu Belediye Başkanı Rüstem TÜMEN, Bahçeli Belediye Başkanı Zafer TOKGÖZ, Kemerhisar Belediye Başkanı İbrahim ÜNAL,  Belediye Meclis Üyelerinden, Recai SÜLÜMANLAR, Sabit KALFA, Bor Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç.Dr.Bilge KARATEPE, Yüksekokul Sekreteri Nadire AYHAN, Bor Ticaret Odası Başkanı Emrah ÇALAPKULU,  Bor Muhtarlar Derneği Başkanı Ali ÖNSAY ve mahalle muhtarları, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi PİŞKİN, Niğde Esnaf Odaları Birlik (NESOB) Başkanı Fahri EKER, NESOB.Bşk. V. Bor Marangozlar  Odası Başkanı Kani DEMİRBİLEK, Bor Terziler Odası Başkanı  Bekir BİNAY, Şoförler Odası Başkanı Durmuş CENGİZ, Bor Mili Eğitim Şube Müdürü  Bahattin ALTINSOY, Bor Karma Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz KAVAKLIOĞLU, Bor Ziraat Odası Başkanı Nurettin ERİÇ ve bazı vatandaşlarımız katıldı.
 
 Toplantı sonuda kısa bir açıklama yapan Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT,  "Böyle bir güzel etkinlik çerçevesinde elimizden gelen tüm imkânlarımızı sarf ederek, bu ortak etkinliğe katkımızı sağlayacağız. İlçemizin  köklü kültür ve tarihi içerisinde böylesi bir etkinlik için gereken yapılacaktır.  Bu konuda emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederiz. Bor İlçesi olarak bizler Başkent’e hazırız" dedi.





Editör: TE Bilişim