Sözleri Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı’ya ait olan ve Altunhisar’ı anlatan iki türkünün yakın zamanda “Altunhisar Destanı” ve “Altunhisar’a Özlem” isimleriyle müzik dünyasında yer alması bekleniyor.
 
Ankara’da bir müzik evinde yapılan türküler için “Altunhisar’ın özünün, yaşam felsefesinin anlatıldığı türkülerimizin olmasını istedik” diyen Sarı, türkülerin dinleyenler tarafından beğenildiğini ve bundan dolayı da çok memnun olduğunu söyledi. 
 
Bunun yanı sıra Niğde’nin halay oynanan bir türküsü olmadığını da belirten Başkan Sarı,“Bizler ‘Üçayak’ diye bilinen bir türkü var onunla halay oynuyoruz. Bir de Altunhisar’ın özünden, yaşam felsefesinden olan halayımız olsun istedik. Benim şiirlerim vardı. Bu şiirlerden ikisini müzikle buluşturarak Altunhisar’ın özünü anlatan halay müzikleri oluşturalım dedik. Halayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şarkıların  isimleri Altunhisar’a Özlem ve Altunhisar Destanı. Bu iki şiir normalde 38’er kıtadan oluşuyor. Bu şiirlerin birkaç kıtasını Ankara’da bir müzik evinde türkü haline dönüştürdük. Uygun maddi imkan bulabildiğimiz takdirde bunlara bir de klip çekip izleyiciye sunmak istiyoruz. Bu türkülerle Altunhisar’ın geçmişten geleceğe kültürünü aktaracağımızı düşünüyorum. Türkülerin dinleyenler tarafından beğenildiğini gördüm. Çok memnun oldum ”diye konuştu.
Editör: TE Bilişim