Altunhisar, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü “4. Âşık Tahiri Kültür ve Yayla Şenliklerini” gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile Altunhisar Kaymakamlığı ve Altunhisar Belediyesince düzenlenen kültür ve yayla şenliği Ramazan Bayramı’nın ikinci günü Altunhisar’da Zindan Vadisi mesire alanında gerçekleştirildi.

Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen şenlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile saat 11.00’de başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı şenlikte, folklar, davul-zurna gösterisi sunuldu, yöresel şairler tarafından şiirler okundu. Kültürü yaşatan etkinliklerin ardından en güzel uçurtma yarışması yapılırken, en güzel kuzu, oğlak ve buzağı seçilerek yetiştiricilerine ödülleri verildi. Yöresel sanatçıların sunduğu müzik ziyafetinin ardından, yine yöresel tatlar katılımcılara ikram edildi. 4. Âşık Tahiri Kültür ve Yayla Şenlikleri, körebe, yakan top, bilye gibi çeşitli çocuk oyun ve animasyon gösterileri ile devam ederken şenlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları tarafından seslendirilen Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konser programı ile sona erdi.


Editör: TE Bilişim