İlimiz Altunhisar Kaymakamlığı ve Altunhisar Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Aşık Tahir-i Kültür Şenlikleri önceki gün görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.
 
Altunhisar Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Cihangir Bekiş Tören Alanı’nda gerçekleştirilen şenliğe Niğde Vali vekili Polat Kara, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Altunhisar Kaymakam vekili Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, belde Belediye Başkanları İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetliler katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Öğrencilerin Halkoyunları gösterisi, dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından Vatan TV canlı yayınlarında ismini duyuran Ünlü sanatçı Neşet Abalıoğlu, Deve sırtında tören alanına geldi. Sanatçı Abalıoğlu, ardından söylediği bir birinden güzel türküler ile davetliler tarafından ayakta alkışlandı.
 
Altunhisar’ın ilk isminin Anduğu olduğunun dile getiren İlçe Belediye Başkanı Erdal Sarı; “Cumhuriyetin ilanından sonra 1928’de Ortaköy’e çevrilen isim, 1956’da Altınhisar olarak değiştirilmiş olup 1991 yılında ise Altunhisar ismi ile Niğde’ye bağlı ilçe konumuna getirilmiştir” dedi.
 
Belediye Başkanı Sarı; “Göreve başladığımızda Altunhisar’ımızın birçok eksiği olmasına rağmen yılmadan çalışarak bu eksikleri giderdik ve gidermeye de devam edeceğiz” diyerek Altunhisar ilçesi için çok önemli olan Ziraat Mühendisliği bölümünün kurulmasının şart olduğunu söyledi.
 
Erdal Sarı; “Bu şenliğe gelen misafirlerimize Mevlana’nın biz sözü ile hoş geldiniz demek istiyorum. Ben dostlarımı ne kalbimle, ne de aklımla severim. Olur ya; kalp durur, akıl unutur. Ben dostlarımı ruhumla severim. O ne durur, ne unutur Ben de şenliğimize gelen dostlarımıza buradan sesleniyorum. Biz sizleri ruhumuzla seviyoruz. Hepiniz şenliğimize hoş geldiniz” dedi.
 
Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ise; ”Altunhisar ilçesinde Niğde Üniversitesi bünyesinde kurulması için çaba sarf edilen Ziraat Mühendisliği bölümü için Heyet olarak Niğde Üniversite Rektörü ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve olumlu bir sonuç aldıklarını dile getirirken ilçenin gelişmesi ve büyümesi için mutlaka olması gerektiğini, Milletvekillerimizden desteklerini beklediklerini söyledi.
 
Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu; “Niğde’mizin ortak sorunlarından iki tanesi ön plana çıkmaktadır. Birincisi Gelişme, kalkınma; diğeri ise tanıtılmasıdır” dedi. 
 
“Altunhisar ilçemizde elimizin altında çok güzel bir maden var” diyen Milletvekili Kavaklıoğlu; “Aşık Tahir-i yani bizim Kör oğlumuzdur. Gönül ister ki, Aşık Tahir-i kitapları, şiirleri ve hayatı iyi bir şekilde incelenerek kültür ve edebiyatımıza kazandırılmalıdır” diye konuştu.
 
Altunhisar İlçemizin tanıtımı için çok büyük bir fırsatı değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizen Milletvekili Kavaklıoğlu; “Önümüzdeki yıllarda bu konu ile ilgili yapılacak bütün çalışmalara milletvekili olarak bütün desteği vereceğime söz veriyorum” dedi.
 
Niğde Milletvekili Ömer Selvi ise; ” Altunhisar ilçemizin bu yıl ikincisini düzenledikleri 2. Aşık Tahir-i Kültür Şenliklerinin Niğde’mize ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerken emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum “dedi.
 
SANATÇILAR RENK KATTI
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu ile yerel sanatçılardan Neşet Abalıoğlu ve diğer yöresel sanatçılarımız da seslendirdikleri eserlerle şenliğe renk kattılar. SBS'de dereceye giren öğrencilere de çeşitli armağanlar verildi.
 
FOLKLOR GÖSTERİLERİ
 
 ‘2. Aşık Tahiri Kültür Şenlikleri' saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının söylenmesi ile başlatıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları folklor gösterileri izledi. Aşık Tahiri’nin özgeçmişi ile birlikte bir şiiri okundu. Kısa bir müzik ziyafeti sunuldu. Ödül takdimleri yapıldı.
 
KORO VE MÜZİK ZİYAFETİ
 
Aşık Tahiri Anıtı, Belediye Kültür Evi ziyaret edildi. Tören alanında Yöresel sanatçı ve çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. Akşam saat:20.00’de TRT Türk Halk Sanatçılarından oluşan koro ile müzik ziyafeti çekildi. 2. Aşık Tahiri Kültür Şenlikleri, havai fişek gösterileri ile son buldu.
 Fotoğraflar : www.nigdehasret.com


 
Editör: TE Bilişim