İlk karşılaşmanızda sorar: Senin hayatında matematiğin yeri var mı? Senin eğitiminde matematiğin yeri nedir? İhtiyaçlarını önem sıralamasına tabi tutuyor musun?

Hayatında matematik olsaydı zamanı bu kadar hoyratça kullanabilir miydin? Okuma denilen bu nadide kültür arazisini yıllarca nadasa bırakabilir miydin? O kültür ve bilgi tarlalarına okuma fidanları dikebilseydin böyle bir sonuca mı ulaşmış olurduk? Hiç düşündün mü?

Zamanı iyi kullananlar ve okumayı ihtiyaç listelerinin en üst sıralarına taşıyanlar, başarının yanında, kendilerine bir değer daha kattıklarını bilirler, onun için aralık vermeden okumaya devam ederler.

Sen halen yorulmadan, istikbalin için bir tuğla koymadan, gezip tozmayı düşlüyorsun. Kendini ne zaman sorgulayacaksın? Toplum hoşgörüyü bırakıp taassuba yöneliyorsa bunun sebepleri üzerinde hiç düşündün mü? Okumadan, kitapların dostluğunu kazanmadan, zamanı akıllıca kullanmadan bir yerlere ulaşmanın zor olduğunu bilmelisin. Ama zoru başarmak sana yaraşır. Hadi kitap okumaya, biliyorsun ki okumak insana değer katar ve başarılı kılar.

NİÇİN OKUMUYORUZ?                                         

İsmail Özmel “Neden Okumuyoruz?”, Fazlı Köksal “Niye Bu Haldeyiz?”, Kibar Ayaydın “Kitap Okuma Tutkusu”, Murat Soyak “Okumak Üzerine”, Ali Rıza Kaşıkcı “İnsan Okudukça İnsan”,  başlıklı yazıları ile dosyamıza katkıda bulundular.

Dr. Gürbüz Turgay “Toplumsal Zekâ ve Atatürk”, Abdülkadir Güler “Ölümünün 12. Yılında Şair Halil Soyuer’i Anmak” adlı yazıları ve Lokman Zor “Bir İbadettir Yaşamak” başlıklı hikâyesi ile dergimizi süslemişlerdir.

Ayrıca İsmail ÖzmelŞahin UçarMurat SoyakOrhan SebatBekir OğuzbaşaranMehmet BaşHarika Ufuk ve Serpil Kaya’nın şiirlerini ve yazıları beğenerek okuyacağınızı umuyoruz.

Özel haberimiz: Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, bal arıları ile tozlaşmanın meyve verim ve kalitesine etkilerini araştıracak.

Sağlıkla ve huzurla, daha güzel   sayılarda buluşmak dileği ile …


Editör: TE Bilişim