Niğde’de faaliyet gösteren ve kısa adı YAZSANBİR olan Yazarlar ve Sanatçılar Birliği derneğinin Akmedrese’deki haftalık sohbetleri devam ediyor. Cumartesi günleri saat 14.30’da başlayan bu sohbetler, sanat, edebiyat, kültür, tarih vb içerikli oluyor. Yazar ve şairler tarafından sunumlar yapılıyor, dinleyicilerin de katkısıyla yararlı bir etkinlik oluyor.

  Geçtiğimiz Cumartesi günü Akmedrese kültür buluşmalarında Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Araştırmacı –Gazeteci- Yazar Oğuz Õzdem “Kapadokya Bölgesi’nin önemli bir realitesi olan Karamanlılar” hakkında konferans verdi. Konferansın moderatörlüğünü de Araştırmacı- Yazar Emin Selamoğlu yaptı.

Konferansa Niğdeli yazarlar da katıldı.

  YAZSANBİR yönetimi tarafından yapılan açıklamaya göre 11 Mart Cumartesi günü de  Yazar Nizamettin YILDIZ “KLASİKLERİMİZ” konulu bir sohbet yapacaktır. Bu sohbette Mevlana, Feridüddin Attar, Sadi Şirazi, Molla Cami vb. bilgelerin eserleri ve sözleri üzerinde durulacaktır. Bu eserlerde yer alan bazı hikâyeler anlatılarak günümüz insanları ve toplumları için yapılabilecek çıkarımlar tartşılacaktır. Tarihi bir mekânda yapılan bu sohbetler herkese açık olup tüm halkımız davetlidir.


 
Editör: TE Bilişim