Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Ailem ile birlikte Ülkü Ocakları’na” sloganı ile Aile İçi Eğitim seminerlerinin ilki 18.04.2014 Cuma günü Niğde Ülkü Ocakları Metin Tokdemir Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.


 
 

Ortaöğretimde okuyan Ülkücü kardeşlerimizin aileleri çocuklarının ocaklarda kişisel gelişimlerine, kültür ve fikir gelişimlerine yardımcı olan bu tür seminerlere katılımlarından dolayı mutluluklarını ifade ettiler.

  

Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus KIZIL, “Gençlerimiz sürekli seminerlere katılıp kendilerini geliştiriyorlar. Fakat bu tek başına yetmez; doğdukları andan itibaren ilk eğitimlerini aldıkları anne ve babaları ile aralarında iletişim kopuklukları olmaması için, ailelerin çocuklarının dillerinden anlayabilmesi için planlı ve programlı bir şekilde yürüteceğimiz, alanlarında uzman eğitimciler ile birlikte Anne – Baba Eğitimlerini başlattık. Bu eğitimlerin içerisinde Beden Dili, Motivasyon, İletişim gibi kişisel gelişim eğitimlerinin yanı sıra, Ergenlik Dönemindeki Çocuklara nasıl davranılacağı ve Sınavlara hazırlanan çocuklarımızın psikolojilerinin anlaşılması ile ilgili eğitimlerde bulunmaktadır. ” dedi.

 

Niğde Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen bu projenin kapsamında seminerlere katılan aileler Niğde Ülkü Ocakları’nın Eğitim Birimi, Ortaöğretim Birimi ve Üniversite Birimi tarafından oluşturulan ekiplerdeki uzman eğitimciler ile birlikte evleri ziyaret ederek eğitimlere aralıksız devam edecekler.

  

Yapılan ilk eğitimde Eğitimci – Yazar Gazi KARABULUT görev aldı. İlk eğitimde Gazi KARABULUT katılımcılara “Aile içi iletişim ve çocuklarımıza nasıl yaklaşmalıyız” konusuna değindi. Gelişim dönemindeki çocuklarımızın aileleri ile iletişimlerinin sağlıklı olması ileride kendi hayatlarını da daha sağlıklı bir şekilde kuracaklarına da vesile olacaktır. Bu anlayış ile yola çıkan Niğde Ülkü Ocakları’nın aile içi eğitim seminerlerine ailelerin yoğun ilgi ve talep gösterdiği görüldü.



Editör: TE Bilişim