İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde Yrd. Dç. Dr. Ahmet Vehbi Ecer için vefa günü düzenlendi. Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve "Yesevi Geleneğinde Bir Cumhuriyet Aydını A. Vehbi Ecer"adlı kitabın yazarı Mehmet Çelebi katıldı.



Mehmet Çelebi tarafından hazırlanan ve Ahmet Vehbi Ecer'i anlatan "Yesevi geleneğinde Bir Cumhuriyet Aydını A. Vehbi Ecer" adlı kitap için imza günü yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Vefa günüyle ilgili yaptığı açıklamada, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ilim ve düşünce hayatına hizmeti geçen insanlarımızın birer vefa günü düzenleyerek gönüllerde ve zihinlerde yaşatmak istiyoruz. O nedenle de bugün de İlahiyat Fakültesi emekli öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Vehbi Ecer hocamın yaptığı önemli ve bilimsel çalışmaları, fikir hayatına katkıları için bir etkinlik düzenledik ve kitabının tanıtım imza günü gerçekleşti. Amacımız, bu tür çalışmaları teşvik etmek. Bu tür çalışmaları yapan değerli büyüklerimizi, önderlerimizi de gönüllerde ve zihinlerde yaşatmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Bu tür organizasyonların içinde yer almak bizi Mutlu ediyor" şeklinde konuştu.



"Yesevi Geleneğinde Bir Cumhuriyet Aydını A. Vehbi Ecer" kitabının yazarı Mehmet Çelebi de, "Bugün Kayseri'de yaşayan ilim hayatımızın çok değerli bir şahsı olan Ahmet Vehbi Ecer için vefa günü ve onun adına düzenlenmiş ve yazılmış olan kitabın tanıtım ve imza programındayız. Ahmet Vehbi Ecer, Niğde Bor'da doğmuş ama hayatının büyük bir kısmını Kayseri'de geçirmiştir. Türk İslam Kültürüne çok ciddi eserler ortaya koyarak katkıda bulunmuş değerli bir büyüğümüz. O büyüğümüze bir vefa düşüncesiyle bu programı organize ettik. Bugün bütün dostlarla birlikteyiz. Hocama bu vesileyle uzun ömürler diliyorum. Daha nice nice eserler kazandırmasını temenni ediyorum" dedi






















Editör: TE Bilişim