Fransa’nın önde gelen genç ses sanatçılarından olan kısa adı M’Lynn, Türk sanatçı arkadaşı Deniz Albayrak ile Ahmet Kaya’nın “Hep Sonradan” adlı şarkısını Fransızca düet yaparak sosyal medyada yankı uyandırdı.

VİDEO SAYFANIN ALTINDA
 

Fransa’da 14 yıl önce ani ölümü ile adından söz ettiren ve gündemden hiç düşmeyen Ahmet Kaya ölüm yıldönümünde de sosyal medyada yine gündem oldu. Fransa’nın genç ses sanatçılarından ve asıl adı “Mademoiselle Lynn” olan M’Lynn, Türk sanatçı Deniz Albayrak ile Ahmet Kaya’nın “Hep Sonradan” adlı  şarkısını Fransızca-Türkçe düet yaptılar. Angel’s Team Comm adlı Fransız plak şirketi ve İber Müzik ortaklığında hazırlanan düet şarkıya bir de klip çekildi. Şu sıralar sosyal medyada büyük ilgi gören klip Ahmet Kaya’nın ölüm yıldönümü olan 16 Kasım tarihinden birkaç gün önce sanal alemde yayınlanmaya başladı.

Ünlü klasik müzik bestecisi Georg Friedrich Händel’in soyundan gelen 32 yaşındaki Fransız sanatçı M’Lynn Ahmet Kaya’nın sesini yakın bir arkadaşının sayesinde dinlemiş ve çok etkilenmiş. Ahmet Kaya’nın sesini büyüleyici bulan M’Lynn, Ahmet Kaya’nın şarkılarının etkisi altında kaldığını belirterek “Büyük bir merak içinde kaldım. Şarkıların sözlerini tercüme ettirdim. İçlerinden de ‘Hep Sonradan’ adlı şarkıyı düet yapmak için Deniz Albayrak’ı ikna ettik. Düette şarkıyı hem Fransızca hem Türkçe söyledik. İstedik ki iki ülke kültürü birbirine kaynaşsın. Çok etkileyici bir klip oldu. Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’dan da izin alırken büylük destek gördük” dedi. 


Editör: TE Bilişim