Adana Amatör Fotoğrafçılar Derneği (AFAD) üyesi olan 40 fotografçı Niğde’nin tarihi, turistik yerleri ile örf ve adetlerini fotoğrafladılar. Sabah saat 10.00’da Adana’dan Niğde’ye gelen AFAD üyelerini Niğde Amatör Fotografcılar Derneği (NİFAD) üyeleri Kemerhisar Kasabası’nda karşıladılar.

NİFAD üyelerinin rehberliğinde Tyana Su Kemerleri, Gümüşler Manastırı, Niğde Kalesi’ni gezerek bol bol fotoğraf çeken AFAD üyeleri daha sonra Niğde’nin Aktaş Kasabasında da iki köy düğününü izleme ve fotoğraflarla ölümsüzleştirmiş oldular. Niğde’deki tarihi ve turistik alanların özelliklede Kemerhisar Kemerlerine duydukları hayranlığı dile getiren AFAD üyeleri, “Bu gün Niğde’de yapmış olduğumuz fotoğraf etkinliğinde oldukça güzel fotoğraflar çekme imkânı bulduk. Ayrıca Niğde’de yapılan iki düğünü de hem izleme hem de fotoğraflama imkânı bularak Niğde kültürünü de gözlemleme şansı bulduk. Aktaş Kasabası’ndaki düğünde sofralarına konuk eden düğün sahiplerine de teşekkür ederiz Niğde yemeklerinden de tatma imkânı bulduk. Bize rehberlik eden NİFAD üyesi dostlarımıza teşekkür ediyoruz. En kısa zamanda Niğde’nin diğer güzelliklerini de görmeyi diliyoruz” diye konuştular.    

Gezdikleri yerlerde hatıra fotograflarıda çektiren AFAD üyeleri, gezinin sonunda NİFAD’ın Akmedrese’de bulunan dernekte misafir edilen AFAD üyeleri günün anısına  kilim dokuyan kadın fotoğrafını NİFAD Başkan Yardımcısı Fatih Kızılkaya'ya hediye etti.

Editör: TE Bilişim