Niğde Adalet ve Hürriyet Hareketi tarafından düzenlenen, “İslam Coğrafyası’nın Dünü Bugünü Yarını” konulu konferansta konuşmak üzere, Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak 4 Niğde’ye geliyor.

 

Geçtiğimiz Eylül ayı başlarında “Kardeşlik Bedel İster” adıyla dört gün boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştiren Adalet ve Hürriyet Hareketi, 7 Eylül 2013 cumartesi günü “Mısır ve Suriye Halkına Destek Mitingi” düzenlemişti. Çok sayıda vatandaşımızın katıldığı mitingde, Yazar Ramazan Kayan bir konuşma yapmış, “Gurup Yürüyüş” isimli müzik topluluğu da konser vermişti.

 

İnönü Mahallesi Murat Evler Mevkiinde önceki hafta açılışı yapılan Niğde Belediyesi Sosyal Tesisi’nde bugün saat 19:30’da gerçekleştirilecek olan konferansla ilgili olarak görüştüğümüz Harun Kaya, Adalet ve Hürriyet Hareketi adına şu açıklamaları yaptı: 

“İslam Coğrafyası’nın bugününü anlamak, dününü kavramak ve yarınına dair nitelikli, hakkaniyetli bir düşünce oluşturmak amacıyla bu konferansı planlamış bulunuyoruz.

Bilindiği gibi İslam Coğrafyası kan ağlıyor. Tarihin önemli bir dönemecinde bulunuyoruz. Yaşadığımız ve bundan sonra yaşayacağımız gelişmeler, bu yüzyılın geri kalan kısmını, hatta 22. Yüzyılı etkileyebilecek düzeyde önemli gelişmelerdir.

 

Tunus’ta Muhammed Bu Azizi isimli üniversite mezunu işportacı gencin, uğradığı zulüm ve aşağılanmanın sonucu olarak kendini ateşe vermesiyle başlayan halk ayaklanmaları, hızlı bir yayılma istidadı göstererek Libya, Mısır, Yemen, Bahreyn ve Suriye’yi içine alan geniş bir coğrafyada etkili olmuştur. Bu halk hareketlerinin adalet ve hürriyet zemininde analiz edilmeye ihtiyacı vardır.

 

Zalim ve katil baas ideolojisi ve onun hamisi katil Esed hanedanlığının, bu katil düzenin ve hanedanın ayakta kalması için hamilik yapan, tüm insani değerlerden soyunmak pahasına var gücüyle destek olan çevre ve devletlerin analizine ihtiyaç vardır.

 

Mısır halkının hür iradesi ile yönetime getirdiği Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Hareketi’ne darbe yapmak suretiyle, yönetime el koyan Amerikancı-Fabrikatör Mısır Ordusu’nun ve benzeri diğer ülke ordularının, kendi halkları karşısında takındıkları acımasız ve satılmış tutumun, bölge geleceği açısından incelenmesi gerekmektedir.

 

Memleketimiz Hariciyesi’nin ortaya koyduğu dış politika perspektifinin; İsrail, Suudi Arabistan ve İran gibi diğer bölge ülkelerinin politikaları ile insanîlik, islamîlik, ilkelilik ve tutarlılık açılarından mukayeseli bir tahlilinin yapılması, bölgede olup bitenleri anlamak açısından zorunlu bir durumdur.

 

Bu ve benzeri konuların konuşulacağı konferans saikiyle, bugüne ait tutumların ve yarına dair fikirlerin ele alınması, tanıklığımız açısından önemlidir.”  Harun Kaya, açıklamasına şöyle devam etti: “Tevhit, adalet, hürriyet ve merhametten yana tavır alarak yeni bir dünya kurmak mümkündür. Bu ise yabancılaşma, kölelik, zulüm ve bozgunculuğun geriletilmesiyle sağlanabilir. Zaman, İslam coğrafyası ve hassaten Anadolu insanı için karar verme zamanıdır. Ya  tarih yazan failler olduğumuzu hatırlayarak, bugünün kurucu öznesi olma irademizi adalet ve hürriyetin kural olduğu bir medeniyet iddiasına dönüştüreceğiz, ya da hep birlikte savrulmaya, sömürülmeye ve kahrolmaya devam edeceğiz. Şimdi karar zamanı!”

 

Harun Kaya, açıklamalarına bir vecize ile son verdi. “Keskin dişli kurda acımak, kuzulara zulümdür.”

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak'ın vereceği konferansın tarihi ve yeri : 4 Ekim 2013 Cuma Günü saat 19:30'da Niğde Belediyesi İnönü Mahallesi Sosyal Tesisi olarak belirtildi. 






 


Editör: TE Bilişim