Kültür ve Turizm Bakanlığı Niğde İl Halk Kütüphanesi ile Yazarlar ve Sanatçılar Birliği ( Yazsanbir)  ortaklaşa  ‘Türk Edebiyatında Abdurrahim Karakoç’ konulu panel yaptı. Panele yoğun katılım olduğu gözlendi.

 

Niğde Kültür Merkezi Konferans salonunda yapılan Panele, Niğde Valisi Âlim Barut, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Murat Alp, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Peşin, BBP İl Başkanı Kemalettin Ören, Türk Eğitim Sen Niğde İl Temsilcisi İhsan Uğraş ve çok sayıda kurum yöneticisi ve dinleyici katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç, Abdurrahim Karakoç’ın Türk Edebiyatındaki önemine değindi. Daha sonra Şair Ali Rıza Kaşıkçı Abdurrahim Karakoç’un ‘ Hakyol İslam Yazacağız’ şiirini okuduktan sonra yapılan slayt gösteriminden sonra panele geçildi.

 

Oturum Başkanlığını  İsmail Özmel Yaptığı Panelde, Muhsin İlyas Subaşı ‘ Abdurrahim Karakoç’un Türk Halk Kültüründe ki Yeri’, Hayrullah Eraslan ‘ Abdurrahim Karakoç’un Şiirlerinin Etki Alanı’, Kibar Ayaydın ‘ Mihriban Şiirinde Aşk’ın Halleri’, Osman Aytekin ‘ Hasan’a Mektupların Şairi Abdurrahim Karakoç’ konulu sunumlarını yaptılar.

 

Daha sonra Niğde Valisi Âlim Barut, Panelistlere plaketlerini verdi.

 

 

Panel sonrasında Hayrullah Eraslan, Kibar Ayaydın, İsmail Özmel, Muhsin İlyas Subaşı ve Osman Aytekin okuyucularına kitaplarını imzaladılar.

 


 






Editör: TE Bilişim