Yakın zamanda aramızdan ayrılan Anadolu’nun büyük şairi Abdurrahim Karakoç anısına kitap hazırlanıyor. Kitabın hazırlığını Yazarlar ve Sanatçılar Birliği(Yazsanbir) Başkanı Hayrullah Eraslan yürütüyor.


 Kitapta Zaman, Hürriyet, Sabah, Türkiye, Bugün,Yeni Şafak, Yeniçağ, Yeni Akit, Milli Gazete, Milat gazetelerinin köşe yazarlarının da aralarında bulunduğu yazarlar Abdurrahim karakoç’un şairliği, edebi yönü ve kişiliği ile ilgili düşüncelerini dile getirecekleri yazılara yer verilecek. Ayrıca vefatından önce ve sonra Abdurrahim karakoç ile ilgili yazılanlar bu kitapda bir araya gelecek. Türk edebiyatının yaşayan önemli isimlerinin de yazıları olacak.

Türkiye Yazarlar Birliği, Avrasya yazarlar Birliği ve Eskader bu kitap çalışmasına destek veriyor. Bu Üç yazar kuruluşunun başkanında bu kitap da yazıları yer alacak.

Kitap çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yazsanbir Başkanı Hayrullah Eraslan: “Bu kitap çalışması fikri 1998 yılında yayın hayatında olan Genç Kardelen Dergisi’nin 9. ve 10. Sayıları Abdurrahim Karakoç Özel sayısı olarak çıkmıştı.Bende O derginin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın yönetmeniydim. Vefatından sonra Genç Kardelen dergisi tekrar gündeme geldi. Abdurrahim karakoç’un aile bireyleri ve yazar dostlarında düşünceleri doğrutusunda bütün yazılanları kapsayayacak Kitap çalışmasınına dönüştü.

 Geçmişten günümüze büyük şair Abdurrahim karakoç ile ilgili yazılar bir araya gelecek ve gelecek nesiller için arşiv görevi görecek titiz bir çalışma yürütüyoruz. Gerek Ulusal basındaki köşe yazarlarımız gerekse geçmişte onunla ilgili dergi ve gazetelerde çıkan yazılanları bir araya getirdik. Yazarlarından sözlü ve yazılı onay aldık. Ayrıca bugün yaşayan Önemli edebiyatçılarımız onunla ilgili çıkacak kitap için yeni yazılar kaleme aldılar. Yazılar gelmeyede devam ediyor.” dedi.

 

Eraslan, “Çıkacak kitap dört bölümden oluşacaktır. Birinci bölümde Abdurrahim Karakoç ile ilgili yazılanlar, ikinci bölümde üstad ile yapılan söyleşiler, üçüncü bölümde Abdurrahim karakoç için yazılan şiirler ve son bölümde ise ‘Abdurrahim karakoç için Kim ne dedi’ bölümü olacak.” Şeklinde konuştu.

Çıkacağı zaman büyük yankı uyandıracağı tahmin edilen kitabın önsözünüde Abdurrahim Karakoç’un ağabeyi ünlü şair Bahaettin Karakoç’un yazacağı belirtiliyor.






Editör: TE Bilişim