3 yıldır kapalı olan Ak Medrese Niğde Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Şeker,YAZSANBİR Başkanı Hayrullah Eraslan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ile çok sayıda konuğun katılımlarıyla halkın hizmetine açıldı.

  

   Tarihi Ak Medrese Karamanoğullarından Aleaddin Ali Bey zamanında 1409 tarihinde yapılmış ve 603 yıldır günümüze kadar gelmiş bir tarihi eserdir. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek Niğde Belediyesine devredilen tarihi eser yeniden canlandırıldı.

 

 

YAZSANBİR tarafından düzenlenen öykü gününde Murat Soyak, Osman Aytekin, Lokman Zor ve Ali Rıza Kaşıkçı kendi eserlerini salonda bulunan öykü severlere okudular. Okunan Öykülerin ardından NİFAD tarafından açılan resim sergisi gezildi.

 

Açılışta Konuşan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; Tarihi Ak Medrese  hem ecdat yadigârı

bir mekân olması sebebiyle hem de buranın amacına uygun kullanılması sebebiyle Niğde Belediyesi Sosyal ve Kültür Evi olarak dizayn ettik. Bundan sonra burayı devamlı açık tutacağız, burada çayımız olacak ikramlarımız olacak her isteyen kardeşimiz buraya gönül rahatlığıyla gelebilir. Program düzenleyebilir, düzenlenen programlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek” dedi.

 

Kısa ismi (YAZSANBİR) olan Yazarlar ve Sanatçılar Birlik Başkanı Hayrullah Eraslan;

Niğde de ilk defa bir öykü günü düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Yazarlar ve Sanatçılar Birliği olarak Niğde Merkezli bir tüzel kişiliğiz. Niğde Belediyesi burayı Kültür ve Sanat Evi yapma kararı aldı. Burası atıl  durumdaydı. İnşallah biz YAZSANBİR (Yazarlar ve Sanatçılar Birliği) olarak her ay periyodik olarak burada amacına,tarihine ve dokusuna uygun faliyetler yapacağız. Niğde’yi Anadolu’da Kültür Sanat ve Edebiyat merkezi yapmaya kararlıyız. Bundan dolayı böyle bir mekânın bize sunulması bize güç verecektir hizmetlerimizi artıracaktır. Biz YAZSANBİR olarak böyle bir mekânı bizlere sundukları için emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Kısa ismi NİFAD olan ( Niğde Amatör Fotoğrafçılar Derneği) Başkanı Mustafa Doğan Şahiner ise; “Ak Medrese yıllar sonra Niğde Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek Kültür Sanat ve Edebiyat hayatına yeniden kazandırıldı. Bizim de  bu vesileyle burada bir odamız oldu. Burada açılışta NİFAD (Niğde Amatör Fotoğrafçılar Derneği) olarak sergimizi halkımızın hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.

 

 Fotoğraf : Erdal GÜÇER

 

Editör: TE Bilişim