Niğde Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerine bu yıl üçüncüsüyle devam ediyor.

3. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri adı altında gerçekleştirilecek olan Ramazan programları 1 Ağustos Pazartesi günü, teravih namazından sonra başlıyor.

Konserler, konferanslar, tiyatro Karagöz – Hacivat, meddah, orta oyunu, sihirbaz gösterileri, kukla gösterilerinin yer alacağı 3. Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri 1 Ağustos 2011 Pazartesi günü başlıyor. 25 Ağustos 2011 tarihine kadar sürecek olan etkinlikler Şahinali Mahallesi Eski Köy Garajların olduğu yerde gerçekleştirilecek.

1 Ağustos 2011 Pazartesi günü Hacivat-Karagöz gösterisi Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu konseri ile başlayacak olan etkinlikler, 2 Ağustos 2011 Salı günü Hacivat Karagöz- Aşuk ile Maşuk gösterisi ve Yerel Sanatçı Ramazan Şanlı konseri, 3 Ağustos 2011 Çarşamba Hacivat Karagöz – Gölge Oyunu ve Yavuz Bahadıroğlu konferansı, 4 Ağustos Perşembe İlizyonist gösterisi ve Erkan Mutlu Tasavvuf Müziği konseri, 5 Ağustos Cuma Animasyon Yarışmaları ve Uğur Demirci Türk Halk Müziği konseri, 6 Ağustos Cumartesi Ateşbaz – Tahtabacak gösterisi ve Uğur Arslan Şiir dinletisi, 7 Ağustos Pazar Orta Oyunu ve Urfa Sıra Gecesi Urfalı Kazım ve Grubu, 8 Ağustos Pazartesi Sihirbaz gösterisi ve Hidayet Can Tasavvuf Müziği konseri, 9 Ağustos Salı Aşuk Maşuk Kukla gösterisi ve Alper Kış Özgün Müzik konseri, 10 Ağustos Çarşamba Meddah – İlizyonist ve Aşıklar Gecesi, 11 Ağustos Perşembe Animasyon Yarışmaları ve Semra Algül Türk Halk Müziği Konseri, 12 Ağustos Cuma Hacivat Karagöz ve Sami Çelik Türk Sanat Müziği konseri, 13 Ağustos Cumartesi Meddah ve Orhan Çakmak Türk Sanat Müziği Konseri, 14 Ağustos İlizyonist ve Ramazan Danış Stand-up gösterisi, 15 Ağustos Pazartesi Tahta Bacak ve Robot Adam gösterisi ve Coşkun Sabah Türk Sanat Müziği konseri, 16 Ağustos Salı El Kuklası Gösterisi ve Ali Ercan konseri, 17 Ağustos Çarşamba Animasyon Yarışmaları ve Mustafa Durmuş konseri, 18 Ağustos Perşembe Ramazan Geldi Hoşgeldi, Tepsi Boş Geldi Tiyatro gösterisi, 19 Ağustos Cuma İlizyonist ve Ersin Baran Türk Halk Müziği konseri, 20 Ağustos Cumartesi Animasyon Yarışmaları ve Yerel Sanatçı Demet Arslan konseri, 21 Ağustos Pazar Orta Oyunu – Kukla Show ve Ahmet Bulut Konferansı, 22 Ağustos Pazartesi İpli Kukla Tiyatrosu ve Ömer Karaoğlu Özgün Müzik konseri, 23 Ağustos Salı Cüce Şov Nasrettin Hoca ve İbrahim Sadri Şiir Dinletisi, 24 Ağustos Çarşamba Meddah ve Kader Türk Halk Müziği Konseri, 25 Ağustos Perşembe Orta Oyunu Aşuk ile Maşuk ve Uğur Işılak konseriyle sona erecek.

Eski köy garajları alanda düzenlenecek Ramazan Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne ilişkin Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da bir açıklama yaptı.

Etkinliklerin 25 gün süreceğini belirten Başkan Akdoğan, girişin ücretsiz olduğu etkinliklere tüm Niğde halkını davet etti.

Belediye Başkanı Akdoğan; “Üçüncü ramazan kültür ve sanat etkinliklerini de eski köy garajı dediğimiz alanda gerçekleştireceğiz. Gülşen Kutlu konseriyle Ramazan Etkinliğimiz başlayacak. Programımızın içerisinde hakikaten ülkemizde sesiyle yorumuyla önemli noktalarda olan sanatçılarımız, yorumcularımız, konferansçılarımız, şiir dinletisi yapan sanatçılarımız burada sahne alacak. Niğdeli hemşerilerimize 25 gün Ramazan ayının ruhuna aykırı düşmeyecek şekilde etkinlik yapmış olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim