31 Ekim 3 Kasım 2013 tarihleri arasında (AKM) Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 3.’sü  düzenlenecek olan Niğde tanıtım günleri etkinlikleri bu yıl ilgi oldukça büyük.

 

Gecen yıla göre katılımın daha fazla olduğu organizasyonda fuar alanı tamamına yakın oranda doluluk gösterdiği gözleniyor. Niğde Valiliği önderliğinde yapılan organizasyonda  tertip Komitesi üyeleri Niğde ve Ankara’da oldukça yoğun bir çalışma gerçekleştiriyorlar. Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Hafize Şahiner ve Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban Ankara’da ki Niğdeliler ve Niğdeli is adamları ile bağlantı kurarken Niğde’de ise Niğde Valiliği başta olmak üzere Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür,  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Esnaf Odaları Başkanı Fahri Eker, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ve organizasyonu üstlenen SEEL Ajans Organizasyon ve  komitenin diğer üyeleri 3. Niğde günlerinin daha coşkulu olması adına bir çok çalışma gerçekleştirirken Niğde yerel basınının bu süreçte vermiş olduğu katkı ve destek başarı merdivenlerine Niğde adına büyük katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Yemek kültürümüzü müzik kültürümüzü eski ve yeni tarımsal faaliyetlerini Niğde’nin vizyonunu ve buna benzer birçok faaliyetin tanıtılacağı etkinlikte bu yıl daha farklı ayrıcalıklarla Ankara’da yaşayan Niğdeliler basta olmak üzere cevre illerden merakla beklenen etkinlik için Niğde halkının da katılımları ayrı bir renk katacağına inanılıyor. Etkinliklerin ve programın netleşmesi de organizasyonun daha heyecanlı geçmesi adına bir önem taşımaktadır. Bütün Niğde halkının davet edildiği bu organizasyonda kültürel etkinler adına birçok faaliyet planlanırken ulusal ve yerel basının da yoğun ilgi gösterdiği gözleniyor.






Editör: TE Bilişim