Niğde Anadolu Gençlik Derneği 250 Bin Genci 18 Mart 1915’te kazanılan Çanakkale zaferinde şehit düşen 250 Bin Şehit dedeleriyle buluşturuyor.

18 Mart 1915’te kazanılan Çanakkale Zaferi’nin üzerinden 100 yıl geçtiğini belirten Anadolu Gençlik Derneği Niğde Şube Başkanı İlhami Altıparmak; “ Çanakkale’de Yemen’den Kosova’ya, Türk, Kürt, Arap, Boşnak, Arnavut, ümmetin her renginden Müslüman emperyalizme karşı birlikte savaştı. 18 Mart 1915’te, dönemin en üstün teknolojisine sahip ve durdurulamaz addedilen İngiliz Donanması tarihinin en ağır yenilgisini almış,boğazın soğuk sularında İngilizlere eşlik eden Fransa da bu yenilginin  şahidi olmuştur. Çanakkale’de 1 milyonun üzerinde insan savaşmış,metrekareye 6 bin mermi düşmüştür. Bir alay asker 3 dakika içerisinde hakka yürümüştür. 500 binin üzerinde kayıp vardır. Savaşa katılan her iki kişiden biri yaşamını yitirmiştir.  On beşindeki bu delikanlıların gayretinin ardındaki inanç elbette İslam’dır” dedi.

 

BİR HİLAL UĞRUNA 250 BİN CANIMIZ ŞAHADET ŞERBETİNİ İÇTİ

 

Çanakkale, inançlı bir topluluğun Allah’a dayanan mücadelesine, Allah’ın yardımının açıkça görüldüğü bir savaştır diyen Altıparmak; “ Çanakkale bir daha ispat etmiştir ki; bir milletin en büyük gücü tankı, topu, silahı değil, inançlı evlatlarıdır” diye konuştu.  

TARİHİNİ BİLMEYENLERİN COĞRAFYASINI BAŞKALARI ÇİZER

Tarih bir toplumun hafızası olduğunu belirten Altıparmak; “Hafızası olmayan toplumların gelecek tasavvuru da olamaz. Yeni nesillere Çanakkale’de olup bitenleri anlatmak bu toprakların geleceğine sahip çıkmaktır. Batı karşısında gerileyişin sebepleri, köklerimizden, değerlerimizden ve fütuhat ruhundan kopma olduğunu göremeyen kadrolar çareyi Batı’yı taklitte aramışlardır. O gün Çanakkale geçilememiştir fakat değerlerimizden mukaddesatımızdan bu nesli uzaklaştırmak suretiyle, denizden ve karadan işgal edilemeyen coğrafyalar, uydudan kuşatılmakta, özgürlük şarkılarıyla esir kampları kurulmakta, işgalcisine meftun zihinler oluşturulabilmektedir.  Bu coğrafyanın en büyük zenginliği ve gücü, yeraltı-yerüstü imkânları yanında gerektiğinde inancı uğruna şehit olmayı en yüce değer bilen kararlı bir gençliktir. Netice bu coğrafyanın her bir ferdi bilmelidir ki; ancak Çanakkale’de destan yazan ruh; inancı, iradesi, azmi, yüreği ve feraseti ile yeryüzünde iyiliğin teminatı olabilir” dedi.

ANADOLU GENÇLİK BU RUHU TAŞIYAN OMUZLARIN HARMAN YERİDİR

Anadolu Gençlik Derneği Niğde Şube Başkanı İlhami Altıparmak ; “Biz aynı inanç ve aynı ruhla Anadolu Gençlik Derneği olarak 250 bin gencimizle  11 Nisan 2015 Cumartesi günü Çanakkale’de olup Çanakkale şehitlerimizi ziyaret edeceğiz.Niğde şubesi 10 Nisan Cuma saat 17:30 da Perşembe Pazarı yerinden otobüsler kaldırılacaktır.Ziyarete katılmak isteyenlerin otobüste yer ayırtmaları için 0537 663 5937 nolu telefonla irtibata geçmeleri gerekmektedir.  Bu vesile ile tüm şehitlerimizi dualarla yâd ediyoruz. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, onları ve bizleri Efendimiz (sas)’e komşu eylesin” diye konuştu.

                                                                                              

Editör: TE Bilişim