Kış turizmini ve kış sporlarını yerinde görüp, inceleme amaçlı planlanan 23 Nisan Havacılar İlköğretim Okulu çeşitli sınıflarından 120 ye yakın öğrencinin ve 12 personelin katıldığı gezi 22.01.2011 cumartesi günü gerçekleşti.
 
Eğitimci Göksel Rıza Özkan,  Erciyes gezisini anlattı ;
 
     Saat 10.15 gibi 2200 metre rakımda bulunan tesisler bölgesine(Erciyes Tekir Yaylası Mevki) gelen öğrenci kafilesi ve öğretmenlerini +4 derecede pırıl,pırıl güneşli bir dağ havası ve tüm haşmetiyle Erciyes Dağı görüntüsü karşıladı.Havanın açık olması çevre il ve ilçelerden Kış sporları meraklılarının Erciyes Dağı Kayak Merkezine akın etmelerini sağladığı için öğrenciler Kış sporlarının bu kadar çok uygulayıcısı olduğunu görmekten 2200 metre yükseklikte bu denli kalabalık insanın ve otel ,kafeterya vb. tesisin bulunmasına ,kayak pistlerinin başlangıç noktalarına ulaşmak amaçlı yapılan telesiyejlerin çalışma şekillerini ve doluluk oranlarını görmeleri büyük şaşkınlık yarattı.
      Öğrenciler kayak pistlerinin özellikleri açıklanıp amatör kayakçılar için ayrılmış alanda önceden temel kayak eğitimi almış öğrenciler kayak takımları kiralayarak (saati 10 TL.) diğer öğrenciler ise tek ve çift kişilik kızak araçları kiralayarak öğretmenleri gözetiminde kayak yapmanın ne denli keyif verici bir uğraş olduğunu yaparak yaşayarak keşfettiler.
      2 saati aşkın kış oyunları etkinliklerinde yorulan öğrenci ve öğretmenleri okul personelinin hazırladığı “sucuk mangal” ziyafeti bekliyordu! Açık dağ havasında mangalda nar gibi kızarmış sucuk ve sıcak ekmek sucuğa karşı en ön yargılı olanların bile iştahını kabartıyor. Bir yiyen bir daha yemek istiyordu. Neyse ki gezi kafile başkanı ve okul müdür yardımcısı Ramazan Koyuncu böylesi durumları ön görerek yaptığı alış verişle tüm talepleri karşılayacak şekilde olması tüm öğrenci ve öğretmenlerin doyasıya mangal keyfini yaşamalarına neden oldu.Kar yüksekliğinin yaklaşık 1.5 metre olduğu güneşli bir havada karın üstünde mangal yakmanın zorluğu düşünülerek Kayseri Büyük Şehir Belediyesi tarafından yapılan 2 metre yüksekliğe inşa edilen kamelyalar karın içine batmadan eşsiz doğa manzaralarını izleyerek mangal yapma keyfi veriyor.
      Sıkı bir kartopu mücadelesi ardından otobüslerde üzerlerini değiştiren öğrenciler Kadir Has Kongre ve Spor Merkezindeki “Kent Müzesi” nin 1. Katında Kayseri Şehriyle ilgili, ikinci katında Mimar Sinan ve eserleri hakkında teknolojinin en ileri uygulamalarıyla bilgiler alıp,7200 koltuk kapasiteli kapalı spor salonu gezerek gerçek anlamda kapalı bir spor kompleksinin ne olduğu yerinde görerek öğrendiler.
       Kadir Has Kongre ve Spor Kompleksinin ardından öğrencilerin talebini geri çevirmeyen öğretmenler “Kayseri Park” alış veriş merkezini topluca gezerek “AVM” kavramına uygun bir alış veriş merkezinin Niğde de ne zaman hizmete girebileceğini konuşmadan edemediler.
          1. Yarıyılın son haftasına denk gelen ders notu girişlerinin bitmesiyle öğrenci ve öğretmenlerin üzerindeki gerilimin atılmasına da katkı sunan gezi saat 19.30 öğrencilerin 23 Nisan Havacılar İÖ Okulu bahçesinde ailelerine teslim edilmesiyle sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim