Niğde’nin Bor İlçe Merkezinde “2. Uluslar arası NİĞ-BOR Sanat Günleri” etkinliği 30 Mart 2019 Cumartesi günü saat: 14.00’de Rum Kilisesinde başlayacak. Organizasyonu Halıbas Art Serkan Haliloğulları düzenleyecek.

DÜNYAYA DUYURACAĞIZ
Projenin Genel Koordinatörü Necmi Pişkin ile Organizatör Serkan Haliloğulları; “Etkinlikte amacım Niğde’mizi bir Sanat ve Kültür merkezi haline getirmektir. Yapılacak olan olağanüstü çalışma ile amacımız ülkemizin ve Niğde’nin ismini dünyaya duyurmayı sağlayacağız” şeklinde konuştular.

İLK VİDAYI VALİ VE SANATÇI SIKACAK
Etkinliğin başlatılması münasebetiyle düzenlenecek programa katılacak olan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Arnavut sanatçı Saımır Stratı 11. Guinness rekorlarını kırmak amacıyla 300 Bin adet vida ile 15 metrekare boyutunda dünya barışını simgeleyen Atatürk ve Türkiye haritası çalışmasını başlatmak amacıyla ilk vidayı birlikte sıkacaklar.

ATATÜRK VE TÜRKİYE HARİTASI
Açılışa katılacak olan Arnavut sanatçı Saımır Stratı, kendisinin 11. Guinness rekorlarını kırmak amacıyla 300 Bin adet vida ile 15 metrekare boyutunda dünya barışını simgeleyen Atatürk ve Türkiye haritasını çalışacak.

MEHMETÇİKLERİMİZİN
ANISINI YAŞATACAK
Arnavut Sanatçı Saımır Stratı, bu rekoru kırmak istemesindeki amacın kurtuluş savaşında Atatürk ve silah arkadaşlarının vatanımız için göstermiş olduğu olağanüstü çabalar sonucu zaferin kazanılmasında şehit düşen ve gazi olan tüm Mehmetçiklerimizin anısını yaşatmak istemesinden kaynaklandığını belirtti.

METALLERİN ANLAMI
Arnavut Sanatçı Saımır Stratı, 11. Guinness rekorlarını kırmak amacıyla 300 Bin adet vida ile 15 metrekare boyutunda yapacağı çalışmada kullanacağı metallerin anlamının ise, askerlerimizin gücü ve birlikteliğini temsil etmesi olduğunun altını çizdi.

ÇALIŞTAYA 30 SANATÇI KATILACAK
Bor İlçesinde 11. Guinness rekorlarını kırmak amacıyla 300 Bin adet vida ile 15 metrekare boyutunda dünya barışını simgeleyen Atatürk ve Türkiye haritası çalışması yapacak olan Arnavut sanatçı Saımır Stratı’ya 22-28 Nisan 2019 tarihleri arasında ulusal ve uluslar arası 30 sanatçı daha katılarak Uluslar arası Çalıştay gerçekleştirilecek.
 
 
Editör: TE Bilişim