17 ülkeden 42 sanatçının eserleri, 20-21 Ekim 2016 tarihlerinde, Niğde’deki Gümüşler Manastırı önündeki açık alanda izlenime sunulacaktır. 


Hemşerimiz Uluslararası  Ressam Safa Büte küratörlüğünde, Art Niğde International, Narrative Movments-Hindistan ve Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştirilecek olan böylesine sıra dışı bir etkinlik yapılacak.

Uluslararası Ressam Safa Büte konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Gümüşler Manastırında gerçekleştirilecek etkinliğin amacı,  belli bir kesimin galerilerde, verilen kokteyller eşliğinde izleyebildiği sanat eserlerini, Anadolu’nun en ücra köşelerindeki köy çocuklarımıza, çoban Ahmet’de, çiftçi Hüseyin’ne, muhtar Hasan’a, harman yerine, toza, rüzgara, yağmura sanatı ve sanatçıları ulaştırıp farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi. 


Ressam, Küratör Safa Büte; "Sergide yer alan günümüz sanatçıları, ilki gerçekleştirecek olduğumuz bu projeyi canı gönülden desteklemektedirler. Sonraki dönemlerde daha başka köy ve kasabalarımızda bu tür etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.  Bizleri destekleyen, yanımızda olan herkese en içtenliğimle teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 


Editör: TE Bilişim