Niğde Belediyesi'nin kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği Şehir Konferansları'nın 12.sine İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı, Şair ve Yazar İsmet Özel katılıyor.
 
Konferans çok özel bir günde; İstiklal Marşı’nın kabul edildiği gün olan 12 Mart Cumartesi yapılıyor.İstiklal Marşı Derneği Genel Başkanı İsmet Özel’in “İstiklâl Marşı’nın Hayatımızdaki Yeri” başlıklı konferansı Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezi’nde saat 19:30’da başlayacak.
 
İSMET ÖZEL KİMDİR?
 
Öncelikle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde okuduysa da mezun olacağı okul Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı olacaktır. On sekiz yıl Devlet Konservatuarı'nda Fransızca okutmanlığı yapar, ilk şiiri 1963'de Yelken Dergisi'nde yayınlanır. İlk kitabı Geceleyin Bir Koşu'yu 1966 yılında, büyük yankılar uyandıran ikinci kitabı Evet, İsyan'ı ise 1969 yılında yayımlar. 1970'de yakın arkadaşı Ataol Behramoğlu ile birlikte Halkın Dostları dergisini çıkarır. 1974 yılına gelindiğinde ise, o zamana dek içerisinde bulunduğu ve savunduğu sosyalist düşünce çizgisini geride bırakarak fikri ve ruhi bir değişim yaşayacaktır. Bu tarihten sonra yazı ve sanat hayatına, İslami düşünce çerçevesinde devam eder. Bu düşünce yapısı aynı zamanda ona yeni sorumluluklar da yüklemiştir. Bu sorumluluk bilinci ile 1977'de Yeni Devir gazetesinde günlük fıkralar yazar, yine aynı gazetede Abdullah Çıdamlı müstear ismi ile çeviriler yapar, Pazar günlerine özel kültür sayfaları hazırlar. 1985 yılında Milli Gazete'de Cuma Mektupları'na, 1997 yılında Yeni Şafak Gazetesi'ndeki günlük fıkralarına başlar. Yazdığı deneme kitabı Taşları Yemek Yasak ile Türkiye Yazarlar Birliği Deneme ve 2005'de üstün hizmet ödülünü kazanır. 1995'de Şilili Ozan Gabriela Mistral nişanı alır. Siyasi yazıları 2003 yılına dek kısmi aralıklarla çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmıştır. Özel, İstiklal Marşı Derneği'nin Genel Başkanlığı görevini de sürdürmektedir.
 
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
 
Editör: TE Bilişim