Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan 10. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında dereceye girenlerin fotoğrafları 2-3 Temmuz 2019 tarihinde Sungurbey cami yanındaki millet kıraathanesinde açılacak.

Niğde Tarım ve Orman müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları, Deniz Bank çalışanları ve tematik kategori olmak üzere bu yıl da 6 farklı kategoride gerçekleşecek yarışmasında dereceye girenlerin fotoğrafları düzenlenecek sergi ile sergilenecek. 10. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması sağlıklı buzağı verimli hayvancılık çalışmalarının önemine dikkat çekerek projeye destek olmak amacıyla tema konusunu "Buzağı Yılı" olarak belirlediği kaydedildi.

Niğde Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, ilki 2009 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve daha sonraki yıllarda Deniz Bank sponsorluğunun dahil olduğu etkinlikte tematik kategorinin bu sene "Buzağı Yılı" olarak belirlendiğini ifade etti.

Baş; “Hedefimiz ithal eden değil ihracat odaklı büyüyen, üretimi ve verimliliği artıran, sadece bugünü değil yarını da planlayan bir tarım sektörü olup, her kategoriden bu yönde katılımlar beklemekteyiz. Yarışmacıların tarım, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köylü ve köy yaşamına dair her türlü faaliyeti konu alan fotoğrafların yer aldığı yarışmada dereceye girenlerin fotoğrafları 2-3 Temmuz 2019 tarihinde Millet kıraathanesinde sergilenecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyor ve katılımcılara başarılar diliyorum."
 
Editör: TE Bilişim