Patates depoda 4 lira, markette 20 lira Patates depoda 4 lira, markette 20 lira

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Kırsal Kalkınma Destekleme Projesi’nin 19 Ocak’ta sona ereceğini ve üst limitin 14 milyon TL olduğunu söyledi.

Müdür Baş ayrıca yaptığı açıklamada, 2024 yılı içerisinde yatırımcı üreticilerden ciddi anlamda bir başvuru beklediklerini de belirtti.

Müdür Baş yaptığı açıklamanın devamında ise, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma ve Ekonomik Yatırımlar Desteği altında Tarım ve Genel Müdürlüğümüzce yürütülen Kırsal Kalkınma Desteklemeleri  başvuru süreci 3 Ocak itibariyle başladı. Destek 19 Ocak 2024 tarihinde ise sonlanacak. Ekonomik yatırımlar, Altyapı Projeleri dediğimiz başlıklarda 100 bin TL’den başlayıp, 14 milyon TL’ye kadar proje başvuruları yapılabilecek. Projeler yüzde 50 hibe şeklinde olacak.  Geçen yıl bu proje kapsamında Bakanlığımız tarafından 107 projemiz onaylanmıştı. Bizim önem verdiğimiz konu başlıklarından bir tanesidir bu proje. İlimizin üretimini piyasaya sunma açısından destekleyici projelerimizden en önemlisidir. Aynı zamanda sulama başvurularımız da başladı ve 22 Ocak 2024 tarihinde o da sona erecek. Sulama Projesi’nde ise Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından proje üst limiti 3 milyon TL’ye çıkarıldı. Ben bu kapsamda üreticilerimize teşekkür ederim çünkü Niğde ilimiz son 5-6 yıldır projeler kapsamında Bakanlığımızdan pay alan iller arasında oldu. Başvurumuz fazla olduğu için başvuru sürecinde de daha fazla proje onaylanabiliyor. 2024 yılı içerisinde yatırımcı üreticilerimizden ciddi anlamda bir başvuru daha bekliyoruz” dedi.

Editör: Selim GÖKEL