Kemerhisar beldesi Niğde için her açıdan önemli bir merkezdir.
Kapadokya Krallığının Başkenti olmuş tarihi coğrafyada kültürü doğası ile de dikkate değer bir merkezdir.
Tyanallı Appolon doğduğu kent farklı alanlarda başarılı değerlerinde yetiştiği bir bölgedir.
 Kemerhisar’da geçtiğimiz günlerde çok önemli bir ön seçim yaşandı.
 Kemerhisar Belediye Başkan adayını CHP halkında katıldığı bir ön seçim ile belirledi.
 Öncelikle Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur ve Belde Başkanı Ramazan Oya ile yöneticileri kutluyorum.
Aylarca süren bir uğraş sonucu çok önemli bir ön seçim modelini yaşama geçirdiler.
Alkışlanacak bir olgunluk ve anlayışla seçim sonuçlandı.
Gerçek anlamda bir önseçim yöntemi uygulandı.
Yöntem Bor ilçesi ve Kemer hisar beldesi birlikte hazırladı.
Yerel seçimlere daha bir yıl varken aday saptanması kararında anlaşma sağlandı.
Oy çoğunluğu CHP de olmasına karşın bölünme ile iki seçimdir kaybedilen Kemerhisar gelecek seçimde kazanılmak isteniyordu. Bunun içinde bölünmeden seçime gitmenin yöntemi arandı.
Aday olacaklara çağrı yapıldı. Aday olmayı düşününenler büyük bir özveri ile bu çağrıya geldiler. Birlikte görüşmeler sonunda karar ön seçimi halkında katılımı ile yapmaktı.
CHP oy verebilecek herkes aday saptanmasında oy kullanmalı idi. Böylece 3000 seçmenin önemli bölümü aynı zamanda seçici olarak oy kullandı.
Aday olarak böylesi bir süreçte “ben varım” diyen herkeste önemli bir demokrasi dersi vermiştir. Hepsini kutluyorum. Sonuçta bir kişi kazanacaktı ve öylede oldu. Beytullah Kirazcı ön seçimde aday olarak oy çoklukluğu ile öne çıktı ama bu seçimin kazananı Beytullah Kirazcı yanında Cahit Özmen, Ali Kaf, Avni Kuzucu,H.Hüseyin Kum oldu. Çünkü örnek bir model seçi uygulamasına katılarak katılımcı seçimin gerçekleşmesini sağladılar.
 Demokraside katılımcı bir modelin ilk örnek uygulaması Kemerhisar’da böylece  gerçekleşti.
Yıllardır ön seçimler parti üyeleri ile yapılır. Partide üyelik ise kim işin başında ise onun etkisi ile şekillenir.
Farklı politik hesaplar ve ayak oyunları da yapılarak seçim sonucu tartışılabilir sonuçlarda verdiği çok olmuştur.
O nedenle gerçek anlamda ön seçim Kemerhisar örneğinde yaşanan ön seçimdir.
 Parti üyesi olsun olmasın oy verebilecek kişilerin saptanarak onların tercihi belirlenmiştir. Böylece de seçimde oy verecek seçmene sen kimi belediye başkanı görmek istiyorsun sorusu bir yerde sorulmuştur.
 Böylece seçime daha bir yıl varken seçmen adayını tanıma ve süreç içinde onu gözleme olanağına da ermiştir.
 Kemerhisar’da oylamaya katılan 1558 kişiden 902 kişinin oyunu alan Beytullah Kirazcı bu bağlamda bir kez daha kutluyorum.  Başarılar diliyorum. Kemerhisar için yararlı ve gerekli projeleri ile seçim sürecine hazırlanacağını biliyorum.
 Bu seçimler Kemerhisar içinde CHP içinde bir model olmuştur. Sonuçlarının bu anlamda önemi büyüktür. Aday olarak belirlenen Beytullah Kirazcı Meclis Üyesi olarak ta belediyecilik birikimi de vardır
Tyana Kültür Vakfı Başkanı olarakta Tyanallı Appolon paneli gibi önemli bir etkinliği düzenlemedeki çabası da Kmerhisar adına daha güzel hizmetler verebileceğini gösteren önemli bir veri olmuştur.
 Süreç Kemerhisar için güzel gelişeceğine inanıyorum.
 Yazının başında söylediğim gibi bu demokrasi şölenin gerçekleşmesinde Bor CHP ilçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur ile yönetim kurulunun emeği büyüktür. Belde Başkanı Ramazan Oya’nın gayretleri önemlidir. Kısacası örnek bir girişimin ilk ayağını başarı ile aşmışlardır.
 Son söz ise bu seçime katılarak oy veren Kemerhisar halkınadır. Kendi adayını kendi seçecek kadar duyarlı ve sorumlu davranmışlardır.