Kardeşim Tansel Özkan 26 Mart 2015 günü saat 15.20 de yaşama gözlerini yumdu. İki yaş küçüğüm olan Tansel uzun yıllardan beri Diyabet (Şeker) hastasıydı. Diyabetli durumun vücudun da açtığı birçok tahribata rağmen düzenli insülin iğnelerini kullanmamasından kaynaklı olarak son iki yılını görme engelli olarak yaşadı.

 

      Görme engeli ve diyabete bağlı halsizlik nedeniyle son iki ayını ise sürekli yatakta tedaviyle geçirdi. Son dönem tedavi sürecinde başta aile fertleri olmak üzere tam zamanlı yanında bulunduk. Sürekli olarak yaşama tutunması için moral motivasyon vermeye çalıştık. Lakin mevcut hastalıklı haline böbrek yetmezliği ve hemodiyaliz sürecinin eklenmesiyle durumu gün geçtikçe ağırlaştı. Yapılan yoğun müdahalelere rağmen vücudu tedaviyi kabul etmeyerek Niğde Devlet Hastanesinde yaşama gözlerini kapadı. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

 

      27 Mart günü Cuma namazına müteakip kasabamız Bahçeli Rahman Caminde kılınan cenaze namazı ardından “Ağdaş Tepesindeki” aile mezarlığına hısım, akraba, dostları, sevenleri ve partimiz üyelerinin yoğun katılımıyla defnettik.

 

     Acımızı paylaşmak, zor günümüzde dayanışma göstermek üzere kasabamız Bahçeli’ye baba ocağımıza gelen Niğde, Mersin, Tarsus, Konya, Aksaray ve Kayseri HDP il ve ilçe yönetim kurulu üyelerine cenaze töreni boyunca yanımızda bulunan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak başta olmak üzere milletvekili aday adayları Mümin Akgün, Ramazan Ertan ve Bor CHP İlçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerine STK ve Sendikaların üye yönetici ve il başkanlarına, gerek bizzat evimize gelerek, gerekse telefon, SMS ve sosyal ağlar üzerinden bana ulaşarak taziyelerini sunan dost ve arkadaşlarıma acımızı paylaşarak azalttıkları için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

 

     Niğde Devlet Hastanesi Nevroloji, Endokronoloji, Hemodiyaliz, Acil ve Evde Hasta Bakım Servisleriyle Özel Umut Diyaliz Merkezinde çalışan sağlık emekçilerine Kardeşim Tansel Özkan’ı yaşatmak için gösterdikleri yoğun çabaları için bu vesileyle teşekkürü borç bilirim.

 

    Tansel’le aramızdaki yaş farkının az olması ağabey-kardeş ilişkisinden öte dost arkadaş şeklinde gelişti. Çocukluk, ilk orta lise hatta öğretmenliğe atanamadığım 80 Cuntası döneminde inşaat şantiyelerinde hep birlikte olduk. Mahalle kavgalarından, duvar yazılamalarına, bildiri dağıtımından gazete satışlarına pek içinden atmasa da birçok eylem ve etkinlikte yanıma yoldaş oldu

 

    Görme engelinin başladığı 2013 baharında Niğde 1 Mayıs Mitingine ESP (Ezilenlerin Sosyalist Partisi) önlüğünü giyerek katılmış “kör olduk diye bi kenara atma. Yeni kurulacak partiye kurucu üye olarak adımı yazdır. Bari bir işe yarıyayım.” Demesi Niğde HDK kortejinde büyük alkış almış, gerçekten de 2013 Ekim ayında kurucu üye sıkıntısı çekerken evraklarını da (sabıka kaydı-ikamet belgesi vb.) beraberinde getirerek HDP Niğde İl Örgütünün oluşumuna katkı sunmuştu.

 

     Partili yoldaşların cenaze törenine yoğun olarak çevre illerden de katılmasının ardında yatan en önemli nedenin kardeşim Tansel’in kuruluş sürecinde takındığı bu olumlu örgütlü tavrın yansıması olarak görmekteyim.

     Kısa denilebilecek yaşamına “plasiyerlikten” (araçla gezici satıcılık) şantiye yöneticiliğine, şantiye yöneticiliğinden fabrika ticaret müdürlüğüne, ekonomik krizlerde kebapçılıktan, pazarlarda bastacılığa, akaryakıt istasyonlarında “pompacılıktan” dış ticaret temsilciliğine birçok profesyonel işi sıkıştırmış olan Kardeşim Tansel “15’ li yaşlarımdan beri güvenceli iş aramaktan, bulduğum işte kalmak için verdiğim çabalardan düzen posamızı çıkardı iş ve işsizlik stresinden diyabetli olduk, diyabetten verem olduk, yüksek tansiyon hastası olduk bir malulen emekli olamadık! Ne zaman diyet olarak gözlerimizi verdik o zaman malulen emekli ettiler.” Sözleriyle özetlediği trajik çalışma yaşamı hikâyesi ve malulen emekli olduğu son iki yıllık dönemde gün be gün artan çoklu organ yetmezliği sekerlerinden kaynaklı çektiği sıkıntılarından kurtularak ebedi istirahatine geçti. Umar ve ümit ederim ki bu dünyada çektiği dert ve sıkıntılar ahirette günahlarının kefareti olur, yattığı yer cennet mekân olur. Işıklar içinde yat. Kardeşim Tansel. Ruhun Şad Olsun!