Karagöl-Çinili Göl ve Pilotkaya Tepesi Doğa Yürüyüşü
 
 Niğde ilinin birden çok özelliği  vardır.
 Tarihi, ürünleri, ürettikleri, özelliği ve yeteneği olan değerleri yanında coğrafyası doğası da dikkat çekicidir.
Niğde’de Dağcılığında altı çizilecek kadar önemli bir yeri vardır.
Ülkemizde dağcılığın önemli isimleri de Niğde’den çıkmıştır
  Dağcılık Niğde için tanıtımda önemli katkı sağlıyor. Doğa sevenler Aladağlar ve Bolkarlara ilgi duyuyorlar.
  Niğde ili dağları ile doğa ve dağcılık sporunda dünyada adını duyurmasını turizm ile de buluşturmak gerekir.
 Torosların Aladağ Demirkazık zirvesi her yıl onlarca dağcının uğrak noktası durumundadır.Onları Niğde tarihinin ve eserlerinin tanıtımında da önemli katkıları olması olasıdır.
Niğde ili Ulukışla ilçesi Darboğaz-Kılan-Emirler yerleşmesini seyreden Bolkar dağları da tırmanma yanında doğa gezi bölgesi olarakta önemli ilgi noktası olmaya başlamıştır
Bölgede yıllardır gündemde olan Kayak tesisleri halen tamamlanamaması ve gündemden düşmesi önemli bir eksikliktir.
 Bölgede Karagöl ve Çiniligöl gibi buzul gölleri de doğasevreler için çekim noktası olmaya devam ediyor.  Toros kurbağları yanında endemik bitkileri ile yöre görülmeye değerdir.
  Bolkarlar  geçtiğimiz günlerde yüzlerce dağcıyı konuk etti.
 Doğada özgürce gezen yüzlerce doğa sever hep dağların tadına erdi hemde güzel bir zaman geçirme mutluluğunu yakaladı.
Adana’dan ve Niğde’den gelen doğa sevreler Bolkarların dokusunu bir anda insan varlığı ile süslediler. DARKAY ( Darboğaz Dağcılık Kayak ve tenis Kulübü) sporcuları Yusuf Kenan Türker ve Fevzi Boz rehberlik etti.
 Adana PRODOSS ( Profesyonel Doğa Sporları Kulübü) ÇÜDAK ( Çukurova Üniversitesi Dağcılık kulübü)  sporcuları   orada idi
NÜDAK ( Niğde Üniversitesi Dağcılık Kulübü) sporcuları  ayrı bir organizasyon ile Bolkar dağlarına gelmeleri ile  Bolkarlar  doğa severlerle  ile doldu.
  Mehmet Yakut, Aydın Manaşırlı,Fatih Kurt,Belda Yeşil,Bestami Keskin,Muazzez Yakut,Ferhat Gürler   oluşumunda yer aldığı Adana Profesyonel Doğa Ve Su Sporları Kulübü   İle Çukurova Üniversitesi  Dağcılık Kulubü sorumlusu İlteriş Toraman, Niğde Üniversitesi  Dağcılık sorumlusu Kadir Gök  öncülüğünde Yusuf Kenan Türker ve Fevzi Boz rehberliğinde  Ulukışla  Bolkar Dağları Karagöl,Çiniligöl doğa yürüyüşü  ve Pilotkaya Zirve faaliyeti   300’ yakın  doğasever katıldı.
  Yusu f Kenan Türker verdiği bilgiye göre Sabah 10.00 Ulukışla- Maden köyünde buluşan ekip Meydan yaylasında sabah kahvaltısı sonrası Karagöl, Çiniligöl’e ulaştı. Doğa severlerden dağcı bir grup Pilotkaya Tepesi 2900 metre zirve faaliyetini gerçekleştirip Meydan yaylasıda  sucuk-ekmekten oluşan  akşam yemeği ardınan   Adana ve Niğde’ ye hareket edilmiştir.”
 Bu ve benzeri etkinlikler  Bolkarlara yeni meraklılıarı çekeceği de mutlaktır.
 Bu bağlamda destek ve teşvik sağlayacak katkılarda  amatör spor kulublerine sağlanmalıdır
 Niğde adına öncü olan ve emek çaba veren her değeri bu vesile ile alkışlıyorum
 Doğayı sevmek insanın yaşamının daha güzel olmasını istemekle eşdeğerdir.