Artık hiç bir şey eskisi gibi değil. İnsanlar bir şekilde yaşadıkları ömürlerinin belki en kötü günlerini yaşıyorlar. Anlaşılamayan, ne olduğu bilinmeyen ve çözülmeye çalışıldıkça sanki kördüğüm olan bir sorunlar yumağının içinde. Tam tarifi ile debelendikçe batılan bir zaman kesitinde yaşıyoruz.

Bu, insanların yaşadığı sıkıntılar manzumesine Allah’ın azabı diyeceğim ama dilim varmıyor. Hani Allah’ın Peygamberimiz S.A.V Efendimize, ahir zamanda gelecek olan Resule “muallimin mecnun” dedikleri için, azabul elim olarak bahsettiği fitnenin en yoğun olduğu bir döneme girdik gibi geliyor. (Duhan 10.11.12.13.14.)

Olaylar böyle olduğunun delili desem ve Kasas 59. ayet de bizim ülkemize bir Resul geldi mi? Demek geldi ki biz bu azap yaşıyoruz. Neden mi yaşanıyor? Onun, Resul’ün söylediklerini, ayetleri yalanladıkları için.

Şimdi içimde bir sevinç ve coşku var bu günleri yaşamanın ve bu olayların tahakkuk etmesi beni çok mutlu etti desem, bana çok kızarsınız dimi? O zaman sevincimi gelin sizin ile paylaşayım:

Ahirde gelecek olan, Peygamberimiz S.A.V. Efendimizin evladı resulü, Mehdi AS’ın gelişinin müjdesi ve bizlerde bu dönemde Peygamberimiz S.A.V. Efendimizin kardeşlerim dediği o güzel sabukun-el ahirinin dediği insanların yaşadığı döneme girmişiz demektir.

Gelin birlik olalım,

İşi kolay kılalım,

Sevelim sevilelim,

Bu dünya kimseye kalmaz.