Önce yiyicileri açıklayayım. Bunlar bildiğiniz  “düz”  yiyiciler değil. Akil, Osmanlıca’da  “yiyici”  demekmiş.
Kahramanlar da dün kara ve soğuğa rağmen yurdun dört bir tarafından ve Avrupa’dan Silivri’ye akan kadın, erkek, çocuk, yaşlı, genç insanlardı. Gazeteci, avukat, İstanbul Barosu, Ankara Barosu, sinema ve tiyatro oyuncuları, şarkıcılarımız, emekli komutanlarımız İşçi Partisi, TGB, ADD mensupları ayrıca 2B köylüleri ve gaziler ile 40 kadar CHP milletvekili. Bunlar, içeridekiler kadar kahramandılar.  
80 kilometre uzakta bir cezaevinde duruşma yapma zulmüne ek olarak, noterden tasdikli yoklama zorluğuyla içeri alınmayan avukatlar, boş sıralar olduğu halde kapıda bekletilen gazeteciler, biber gazı ve püskürtülen soğuk sulara, barikatlara, yaralanmalara rağmen onlar halay çekerek Ergenekon’dan çıktılar.
Onlar, bütün bir gün bu soğukta yürürlerken ve dikilirlerken ve ben hasta yatağımda onlar adına üşürken Ankara’da  “Bölünme Anayasası” müzakere ediliyordu.
Bölünme Anayasası’ndan çıkarılan devrim ilkeleri, sadece Silivri’ye akın eden % 65’i değil (AKP’nin oyları %40’ın altına düşmüş)  “Anayasadan Türklük giderse silahımı alıp dağa çıkarım”  diyen Hasan Celal Güzel’i de bu kahramanlar arasına koyabilir.
 

***
 

Bunlar hiç mi Osmanlıca bilmiyorlar? Hani İmam Hatip’te okumuşlardı? Bu cahillikler eğitilsin diye mi her yeri İmam Hatip okulları ile dolduruyorlar. Bu arada Mehmet Ali Güller kardeşim ki yazılarından çok istifade ederim,  “Hepimiz Akil Adamız”  başlıklı bir yazı yazmış. Bir pankartta öyle yazıldığını görmüş. İnşallah kelimenin manasını halkımız anlamıştır. Bu manayı İmam Hatip çıkışlılar değil, Tayfun İçli ortaya çıkardı. Akil adam olmak yerine Demirci Kava’yız hepimiz.
 

***
 

Tayyip Erdoğan İsrail’le kendisini barıştıran (aslında hep barışıktırlar) Obama için  “Sesini çok özlemişim” diyerek telefonun almacını kaptı. Obama’nın sesi neden özlenir? O ses ona neleri hatırlatmıştı? Bir şiir, bir şarkı, bir söz...
Gazetelerde en son Dışişleri Bakanı Kerry ile göz göze, el ele bakışıp gülüşmelerini görünce bu özlemin hakikaten ne kadar derin olduğunu anladım. Tayyip Bey Amerikalılara özel bir bağlılık duyuyor. Onun için olacak Kerry de iki ayda bir Türkiye’ye gelmeye başladı. 
Bu arada Amerikalıların hedef gösterdikleri Suriye Başkanı Beşşar Esad hiç taviz vermiyor. Böyle devlet adamlarını seviyorum. Dünyayı kendi lehlerine değiştirmek isteyen eşkıyaya karşı kendi kurallarını koyabilen devlet adamlarını... Çok şükür çoğalmaya başladılar.
8 Nisan’da Ergenekon’dan çıkılmıştır. Barikatlar yıkılmıştır.
H(Bkz. Osmanlıca Sözlük: Ekl. Den. Ekl eden, yiyen. Yiyici. Baş tarayıcı kadın.)