Geçtiğimiz yıl Niğde Üniversitesi Senatosunun aldığı karar gereği Bor’da kurulması planlanan Bor Ahmet Kuddusi İslami İlimler Fakültesi hayal oldu.

Milli Eğitim Komisyonundan geçtiği kadarıyla Bor’da kurulması gerekirken İslami Bilimler Fakültesi Üniversite Yerleşkesine kaydırıldı.

Konuyu Üniversite Rektörü Adnan Görür bey’e sordum. Önündeki notlara baktı ve ’’Evet… 5 Mayıs itibarıyla Milli Eğitim Komisyonundan geçmiş ve Bakanlar Kuruluna gitmiş. Fakülte Komisyondan geçtiği kadarıyla İslami İlimler Fakültesi olarak Üniversite Yerleşkesine yapılacak’’.

Karara, hayırlı olsun temennisinde bulunduktan sonra Fakülte binasını bile Hayırsever Borluların yaptırma sözüne rağmen neden? dedim.

Rektör Hoca ’’(YÖK) Yüksek Öğretim Kurulu, İlçelere böyle bir imkan vermiyor’’ dedi.

Sayın Rektör’e ve Bor İçin karar alan Niğde Üniversitesi Senato Üyesi hocalarımıza Bor halkı adına teşekkür ediyorum.

Sözüm Yüksek Öğretim Kurumuna.

Adıyaman’ın Besni İlçesi. Henüz birkaç gün önce. Yine bir hayırsever Besnili bir iş adamı
Adıyaman Üniversitesi Besni Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin temeli attı. Zaman içinde 2. de gelecek dedi özetle.

Besni Adıyaman’a bağlı bir ilçe. Nüfusu ise merak edenler bakabilir, ilçe merkezi 29.102.

Besni Adıyaman’ın İlçesi. EYVALLAH… Peki Bor ? Bor Patagonya’da mı?

Bor Halkı Adalet isterse hakkı vardır sanıyorum.

Ayıptır beyler. Bor esnafı kan ağlıyor. Ekonomisi çökmüş durumda. Siyasi irade çözüm bulmak zorunda. Kendisini Bor’un geleceği için sorumlu sayan insanlara görev düşüyor.
Lütfen son hamleyi yapınız.

Bor’a yapılacak Fakültenin durumu böyle.
 
+++++
 
Akkaya Barajı’da Bor’un Meselesi Oldu…

Peki Akaya Barajı için bir gelişme var mı? Her türlü imkan varken çözümü bir türlü bulamıyoruz. Üstelik de Mesele Niğde’ye aitken savunması, halli yoluna koyması Bor’a kaldı…
Heyetlerin biri geliyor, biri gidiyor. Her gelen heyet başka bir rapor tutuyor. Meselenin özü belliyken başka sorunlar yaratılarak hangi maksada hizmet ediliyor, bilemiyorum.

Vali Necmettin Kılıç Bor’da bir açılış merasiminden sonra kahvede oturan vatandaşlarla sohbet ediyor ve vatandaş barajla ilgili rahatsızlığını ve çalışmaların ne aşamada olduğunu soruyor. Heyette bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, Akkaya için kesin çözümü sağlamak için çalışmalarının hızlandığını belirtiyor.

Bu müdür bey daha 4 ay önce Baraj sorununu hallettik dermişti… Bakın ben söyleyeyim. Baraja bu gün itibarıyla Niğde Belediyesi arıtmasından lağım akmaya devam ediyor.

Bu vesile, Babalar Gününü kutluyor  muhabbetlerimi iletiyorum.

Saygılarımla.