IŞİD’in açılımı; Irak Şam İslam Devleti olarak ifade edilmektedir. IŞİD, Suriye ve Irak bölgesinde din dil insan ayrımı yapmaksızın vahşice insanları katleden bir örgüttür. Bu bölgenin petrol kaynaklarına yakın olması sebebiyle bazı AB ve ABD ülkelerinin iştahını kabartmaktadır. Bu nedenle Irak, Suriye, Mısır, Libya gibi Orta Doğuda bulunan Müslüman ülkeleri birbirine kırdırmanın senaryolarını yazıp sahneye konurken mezhep ve etnik ayrımcılık dahil her türlü argüman kullanılmaktadır.
IŞİD, ABD'nin Irak'tan çekilmesiyle 2012'de gücünü daha da arttırmış, Suriye’nin kuzeyinde hızlı bir şekilde askerî güç kazanmıştır.
Suriye İnsan Hakları Gözleme raporuna göre Ağustos 2014'te Suriye'deki IŞİD savaşçı sayısının 50.000, Irak'ta ise 30.000 olduğunu bildirdi. CIA ise Eylül 2014'te örgütün Suriye ve Irak'ta toplam 20.000 ile 31.500 arasında savaşçıya sahip olduğunu açıkladı.
IŞİD gibi örgütlerin işledikleri vahşetler hepimizin kanını donduruyor. Bu katliam
ne insanlığa ne de Müslümanlığa yakışıyor. Karşımızda, İslam adına ortalığı yakıp yıkan, insanları yurtlarından eden; kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapmadan katleden örgütler var. Yapılan bu vahşeti yüksek sesle kınıyoruz.
Kadınlara tecavüz eden, onları köle pazarında satan, kendisi gibi olmayan Müslüman toplulukları bile gözünü kırpmadan katledenler gerçek Müslüman olamaz. Onların şahsında İslamı görmek de yanlıştır.
Aslında hepimiz IŞİD ve PKK’ nın arkasında kimlerin olduğunu, nereden beslendiklerinin farkındayız. Irak’ı, Libya’yı, Mısır’ı; Suriye’yi, Filistin’i kan gölüne getirenler, şimdilerde Kandille işbirliği yapıp bölücü örgütlere destek verip Anadolu’yu parçalama planları yapmaktadır. Dış güçlerin maşası olan TBMM içinde bulunan PKK yandaşları da bu ihanete çanak tutmaktadır. Doğuda 35 bin insanımızı katleden PKK ile Işıd örgütü arasında hiçbir fark yoktur.
Bu günlerde Türkiye de çözüm sürecini ve Kobani saldırılarını bahane eden Ülkemizi karıştırmaya çalışanların niyetleri ortada değil midir? Bu nasıl bir kardeşlik, bu nasıl insanlıktır. Siz ülkede kan dökeceksiniz, devletin, milletin canına malına kastedeceksiniz, yakacaksınız, yıkacaksınız, devletin polisini şehit edeceksiniz sonrada kalkıp çözüm isteyeceksiniz. IŞİD Ortadoğu’da nasıl bir hain örgüt ise, PKK ve yandaşları da Türkiye’de aynı konumda lanetle karşılanmaktadır.
Silahla mücadele hiçbir zaman çözüm getirmez, ölerek, öldürerek barış sağlanmaz. Şimdi oturup “Nerede hata yaptık, bundan sonra ne yapacağız, ne yapmalıyız?” demeliyiz
Bu girdaptan çıkmak için başımızı iki elimizin arasına alıp aklıselim olarak düşünelim! Anadolu’da birlikte yaşadığımız sağduyulu Kürt kardeşlerime sesleniyorum! Amacımızı, hedefimizi, benimsediğimiz yöntemleri, siyaset anlayışımızı, toplumla ilişkilerimizi gözden geçirip bir çıkış yolu bulalım.
Bilinmelidir ki, IŞİD ve PKK dış güçlerinin maşasıdır. Sakın bu oyuna gelmeyelim. Bu yol çıkmaz sokaktır. Bundan karlı çıkacak olanların ekmeğine yağ sürmeyelim.