ABD Başkanı Barack Obama’ya en yakın isimlerden, Beyaz Saray Stratejik İlişkiler Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, ABD’nin dış politikası üzerine bilgi verirken “Türkiye’de ve Orta Doğu’da Arap dünyasında olduğu kadar dünyada hızlıca büyüyen Asya Pasifik bölgesine odaklanarak varlığımızı artırmak istemekteyiz. Ayrıca olağanüstü geçiş dönemi yaşayan Tunus’ta ve Libya’da gelişen demokratik değişimi pekiştirme çabalarıyla ve yine Suriye gibi çok farklı zorluklarla baş etmeye çalışacağız” dedi. 
DHA’nın haberine göre “Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Türkiye’nin bizim için anahtar müttefik olduğunun farkındayız” diyen Rhodes, şöyle devam etti:
“Arap Baharı’nın başlangıcından itibaren bizim gördüğümüz budur. Türkiye bölgede güçlü demokrasinin çok güçlü bir örneğidir! Bu bağlamda Libya’da Türkiye’nin katkılarına bakınca ve Başbakan Erdoğan’ın Mısır, Tunus ve Libya gibi yerlerde laik demokrasi yanlısı söylemindeki üstlendiği role bakınca, Türkiye’nin o bölgede çok güçlü bir ses olacağına inanmaktayız ve gene Türkiye’nin ABD’nin ortağı olabileceğine inanıyoruz ve Suriye gibi çok ciddi zorluklarla uğraşırken Türkiye elbette bizim için vazgeçilmez bir ortak oldu..
Türkiye, ‘Suriye Halkının Dostları Grubu’nun bir parçası olarak o memleket için bizim yardımımızı koordine etmektedir ve ondan dolayı biz, bölgedeki zor durumlarla nasıl baş edeceğimizi hesap yaparken ikinci dört yıllık Obama yönetimi dönemine göz atarken, bu problemleri hallederken, Türkiye’nin bizim en önemli ortaklarından birisi olacağını düşünmekteyim.” 


***


İşte AKP iktidarının gerçek işlevi budur. İslam dünyasında ABD’nin politikalarının uygulanmasını sağlamak hatta Suriye’de olduğu gibi, ülkeye yerleştirilen savaşçıları koordine etmek..
Peki, bu durum Türk halkına nasıl anlatılıyor? Deniliyor ki, “Biz komşumuzda halkın katledilmesine göz yumamayız. Bu sebeple muhaliflere lojistik destek veriyoruz.” 
Ben Rhodes, bu söylemin nasıl büyük bir yalan olduğunu açıklıyor; “Türkiye, bizim o bölgeye yardımımızı koordine ediyor” diyor. 
Türkiye’den o bölgeye ne gidiyor? El Kaide militanları gidiyor, silah gidiyor, para gidiyor. 
Yani Suriye’yi AKP iktidarı karıştırıyor, gönderdikleri teröristlerin silahlı saldırılarını koordine ediyorlar, sonra da Türk halkına, “Esad kendi halkına zulmediyor. Zaten onlar Alevi” diyorlar. 
İşte gerçek zulüm budur. ABD’nin Truva atı olarak İslam dünyasını karıştırmaktan daha büyük zulüm olabilir mi? 
ABD’nin bu zulmü, asıl ortağı olan İsrail ile birlikte yapması mümkün değildi. Çünkü böyle bir durumda, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Ürdün ve nihayet Türkiye’yi yönetenler, aleni olarak İsrail saldırılarını koordine eder duruma düşeceklerdi. 
Adından İsrail ile etnik ilişkisi de bulunduğu anlaşılan Ben Rhodes, gerçeği olduğu gibi söylediği için AKP iktidarının sözcülerinden daha dürüst davranıyor.. “İsrail üzerinden yapamadıklarımızı, Türkiye üzerinden yapıyoruz” diyor. Peki bu durumda, Türkiye, İsrail’in dublörü olmuyor mu? 



***



Biz yıllardır haykırıyoruz, “Bugün dünyadaki büyük savaş, Türk ve İslâm Dünyası’nın elindeki enerji kaynakları üzerinde sürmektedir. AKP, ABD’nin Büyük Orta Doğu projesinin eş başkanlığını kabul ederek Türk-İslâm dünyasında bir Truva atı rolünü üstlenmiştir. Büyük Orta Doğu projesi, İngiltere’nin 100 yıl önce geliştirdiği, MOSSAD’ın güncellediği ve Bernard Lewis’in yeni bir şekil verdiği ’Büyük İsrail Projesi’nin kamuflajıdır. Erbakan’ın ’AKP’ye oy vermek siyonizme oy vermektir’sözlerinin arkasında bu tespit vardır” diyoruz ama şu bir gerçek ki Türkiye’de seçmen, uluslararası politikaya değil kendi cebine bakıyor. Dolayısıyla seçmen, Türkiye’yi yönetenlerin Orta Doğu’da İsrail’in yerine geçerek, İslam’a ihanet ettiğini anlamıyor bile.. Hatta propagandalara, ecdad söylemlerine bakarak, “Büyük Osmanlı” yeniden kuruluyor diye ümitleniyor. Bu itibarla, Maya’ların takvimi sona ererken, yeni dönemde, Türk halkının aymazlık içinde olan, kandırılan önemli bir bölümünün acilen uyandırılması gerektiğini söylüyorum. Yoksa Allah, aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdıracağını söylüyor.. Ne diyoruz dua ederken: “İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak etme Allah’ım..” 
Peki Türkiye’yi İsrailleştirenler yüzünden başımıza neler geleceğini biliyor muyuz? Daha doğrusu bunu, Büyük Osmanlı hayalleri gösterilerek kandırılan zavallılara nasıl anlatacağız? Mesele budur..