Sizi, şöyle düşünceler ülkesine götürmek isterim. Bir hayat filmi! Öyle bir film ki, içerisi güzelliklerle dolu olan bir hayat filmi.

Hani çok acıktığınız ve tostunuzu tam ısırırken. Yanınıza gelen bir arkadaşınız olur ya. İçinizden bir ses “nereden çıktı şimdi, tam karnımı doyururken” dersiniz ya. “Yok, öyle değil”; düşünmeden “aç mısın?” Deyip, yiyeceğimi paylaşırım veya ona da ısmarlarım diyorsanız? Sizin kalbinizde sevgi var. Aynı şeyi size arkadaşınızın yapmayacağını bildiğiniz halde yapıyorsanız? Harika bir insansınız.

Arkadaşlarınız ile sosyal bir aktiviteye katılmayı programlarken, yanınıza gelen ve hesapta olmayan bir arkadaşınıza da “bizim ile gelir misin?” Dediğinde “yok ben gelmeyeyim” derse, aklınıza parası olmadığından dolayı katılamadığı geliyorsa. Onunda sizlerle beraber olabilmesi, yani yalnız kalmaması için, kendi imkânlarını zorlayarak veya arkadaşlarının desteği ile onunda aranızda olmasını sağlaya bileceğiniz bir organizasyon yapar mısınız? O arkadaşınızın da sizlerle olmasını sağlar mısınız? Evet, ise siz harika bir insansınız.

Ne dersiniz bu tip arkadaşlarınız her zaman etrafınız da varsa, bu tür olaylar sıklıkla cereyan ediyordur. Siz, artık bir alışkanlık edindiler, “sanki ben ekmeğimi hep paylaşmak zorundaymışım” gibi . “Her gittiğim yere seni taşımak zorunda mıyım” demez seniz. Sizi enayi yerine koyarlar değil mi? Tam anlamı ile “vur ensesine ekmeğini ye” , “dünyada ne saf insanlar var” derler diye. Siz davranışlarınız da taviz vermiyor ve başkalarının düşündükleri, beni doğrulardan vazgeçiremez diyorsanız. Size hayranlığım iki kat arttı.

Gece yatağınıza yattığınız zaman eşiniz ile sabah aynı, tek kişilik yastıkta başlarınızı koymuş bir şekilde uyana biliyor musunuz? Eşinizin horlamasına, ağzının veya saçlarının kokmasına veya rahatsız edici davranışlarına hiç aldırmadan, gene o küçücük yastığa baş koymayı seviyorsanız? Sizin o yüreğinizi merak etmeye başladım.

Yani insanlar arasında enayi, kendini herkese kullandırıyor. Parasını çarçur ediyor saf mı ne? Dedirtiyorsunuz. Enayi oluyorsunuz. Ve Mutlusunuz.

Sizi kutlarım siz gerçekten Allah aşığısınız.

Sizi çok ama pek çok seviyorum. Hemde kalbimden.