Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin, felsefelerinin temelini “Nefes alan herkese eğitim” düşüncesinin oluşturduğunu belirtirken, “ halk eğitim merkezi olarak 7’den 70’e herkese eğitim vermek olduğunu söyledi. Çetin, 2023-2024 Eğitim öğretim yılında,  1 Eylül 2023 tarihinden bugüne kadar, Sosyal-Kültürel, Mesleki ve Teknik, Genel, Kişisel Gelişim ve Okuma Yazma kurslarında toplam 354 kurs açıldığını ifade etti

Niğde’de 3 ay içerisinde Halk Eğitim olarak 354 kursun açıldığını belirten Çetin, “2023-2024 Eğitim öğretim yılında,  1 Eylül 2023 tarihinden bugüne kadar, Sosyal-Kültürel, Mesleki ve Teknik, Genel, Kişisel Gelişim ve Okuma Yazma kurslarında toplam 354 kurs açılmıştır. Bu Kurslardan; 252 Tanesi Sosyal ve Kültürel kurslar ( Almanca, İngilizce, Diksiyon, Resim, KPSS (Lisans, Önlisans) e- KPSS, Hüsnü Hat, İşaret Dili, Bağlama, Ney, Türk Sanat Müziği Voleybol, Futbol, Halk Oyunları, Atletizm vb.) 102 tanesi ise Mesleki Kurslar ( Emlak Danışmanlığı, Dikiş- Nakış ,İğne Oyası, El Örgüsü, Bilgisayar , Muhasebe kursları vb.) 57  tanesi ise İş birliği içinde açılan kurslarımız. ( Bu kurumlar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Belediyesi , Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan kurumlar, Halk Sağlığı Merkezi, Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, ÇEDES,  Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Niğde Müftülüğü, Gençlik Merkezleri,  İl Göç İdaresi Müdürlüğü vb.) 5 Adet Köy ve Kasabalarımızda açılan kurslarımız” dedi.

YÖK Üniversitede “Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi” Kurulmasını Uygun Buldu YÖK Üniversitede “Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi” Kurulmasını Uygun Buldu

Halk Eğitim Müdürlüğü normal kursların yanı sıra istihdama yönelikte kursların da açıldığını ifade eden Çelik; “ Bu yıl yeni olarak Gelinlik Dikimi ve Seramik kursumuz açılmıştır. Ayrıca İstihdama yönelik açtığımız kurslardan 756 saat kurs bitirme belgesi ile Mesleki Eğitim Merkezine başvurarak Ustalık ve Usta öğreticilik belgesini alanlar hem işyeri açabiliyor hem de Halk Eğitimi Merkezlerinde Usta Öğretici olarak görev alabilmektedirler.     Yetişkinlere yönelik Okuma Yazma kursları, Açık Öğretim Ortaokulu ve  Açık Öğretim Lisesine kayıtlar yapılarak toplumun eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağlamaktayız. Yılda 3 dönem ( Aralık, Mart ve Temmuz aylarında) sınav yapılmaktadır. Bunun için 2023-2024 Eğitim öğretim yılında hedefimiz, halkımızın istekleri doğrultusunda kursiyer sayımızı daha da yukarı çıkarmaktır. Bunun için; “Öğrenmek için hiçbir zaman geç değildir. Niğde Halk Eğitimi Merkezinde herkese göre mutlaka bir kurs vardır. Sakın geç kalmayın” diye konuştu.

Ülkü olarak stratejik belgeleri ve Hayat Boyu Öğrenme faaliyetinde nihai hedefleri olduğunu belirten Çetin; “Farklı öğrenim yaş ve seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini sosyal, kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi, kültür, beceri ve yeterliliklerini geliştirerek öğrenmeye erişimlerini arttırmak, öğrenen bireyden, öğrenen topluma, öğrenen Niğde’ye bu bağlamda da öğrenen Türkiye’ye doğru bir hedefimiz var. Bu hedefler kapsamında Niğde olarak üzerimize düşen ne varsa onu yerine getirme gayreti ve telaşındayız ” diye konuştu.

Çetin, Ekim ayı itibariyle 12 kişiyi tamamlayan herkese kurs verilmeye başlandı. Ayrıca köy ve kasabalarda kurs çalışmalarımız devam ediyor. öte yandan Halıcılar birliğiyle birlikte Halk eğitim müdürlüğümüz bünyesinde halıcılık kursumuzda başladı. Yani halk eğitim müdürlüğü olarak kurslarımız başlamış olup 12 kişiyi tamamlayan herkese hangi bölüm olursa olsun kurs verilmektedir.

Editör: Selim GÖKEL