Darbukacı Muammer evinde ölü olarak bulundu Darbukacı Muammer evinde ölü olarak bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaklaşık kurban bayramı öncesinde emeklilerin kara kara düşünmeye başladığını söyledi. 

EMEKLİNİN ALIM GÜCÜ KALMADI 
En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılsa da, bu miktarın alım gücünün önceki yıllardaki en düşük emekli maaşına göre çok düşük seviyede kaldığına değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Kurbanlık fiyatlarına baktığımızda küçükbaş kurbanlıklar 8-10 bin liradan başlıyor. Emeklilere verilen bayram ikramiyesi ise 2 bin lira. Emekli bu parayla torunlarına harçlık bile veremez duruma geldi. Vatandaşın alım gücü çok düştü, emeklinin alım gücü ise hiç kalmadı” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI, EMEKLİYE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI 
En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bayram ikramiyeleri de asgari ücretten az olmamalı. Geçtiğimiz günlerde TV’lere çıkan Cumhurbaşkanı emekliler için müjde diye açıklama yapmaya başlayınca, herhalde cumhurbaşkanı bayram ikramiyelerini artırıyor diye düşündük. Meğer maaşların bayram öncesinde ödeneceğini açıklıyormuş. Cumhurbaşkanı hayal kırıklığı yaşattı” ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU 15 BİN LİRA OLARAK ÖDENMESİNİ SAĞLAYACAKTI 
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayram ikramiyelerinin toplamının 15 bin lira olarak emeklilere ödenmesi yönündeki kamuoyuna yaptığı açıklamayı da hatırlattı.