Bu hafta Niğde merkez , Altunhisar ve Çiftlik ilçelerinde Ziraat Odası seçimleri yapıldı. Niğde’de ve Çiftlik İlçesinde Ziraat Odası Başkanları değişirken Altunhisar’da bir önceki dönemde başkanlık yapan İsmail Yazgan güven tazeledi.
Niğde Ziraat Odası başkanlığı seçimlerinde 110 delegenin 48 oyunu alan Veli Kenar Niğde Ziraat Odasının yeni başkanı oldu. 14 yıldır Ziraat Odası başkanlığını yapan Bayram Ali Özdemir ise 39 oy aldı.
 
 3 adayın yarıştığı kurulda Divan Başkanı A. Kayabaşı Mahallesi muhtarı Bahtiyar Yamaner, kâtip üyeler ZMO Başkanı Rasim Yılmaz, Hacı Hüseyin Ümüş ve Şirin Yalçınkaya yaptı. İstiklal Marşı ile başlayan program adaylar Veli Kenar, Ali Cengiz Demiray ve Bayramali Özdemir’in konuşmasıyla devam etti.
 Seçimde 115 delegenin 110’nu oy kullandı. 5 üye kimlik bilgilerinin yanlışlığından dolayı oy kullanamadı. Saat 17:00’da açılan sandıkta 2 oy geçersiz sayıldı. 108 delegenin 48’nin desteğini alan Veli Kenar, Niğde Ziraat Odası’nın yeni başkanı seçildi. Eski başkan Bayram Ali Özdemir 39, Ali Cengiz Demiray ise 21 oy aldı.
Niğde’nin Altunhisar İlçesinde yapılan Ziraat Odası Başkanlığı seçiminde 3 aday yarıştı. 25 delegenin oy kullandığı seçimde İsmail Yazgan yeniden Altunhisar Ziraat Odası Başkanlığına seçilirken, diğer adaylardan Ali Atasoy 9 oy, Mustfa Kirazcı ise 3 oy aldı.
Niğde’nin Çiftlik İlçesinde yapılan Ziraat Odası Başkanlığı seçiminde ise başkan değişti. İki adayın yarıştığı seçimde 26 delege oy kullandı. Eski Başkan İsmet Erken 12 oy alırken, Arif Dinçsoy 14 oy olarak Çiftlik Ziraat Odası’nın yeni başkanı oldu.

Editör: TE Bilişim