30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümü kutlamaları, Niğde Cumhuriyet Meydanında Devlet Erkânının Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. 

Törene, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin,  Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kurum Müdürleri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Askeri Erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.  Vali Şimşek ve Belediye Başkanı Rifat Özkan, vatandaşların ve protokol üyelerinin bayramını kutladı. Jandarma Üsteğmen Kadir Gürbüz,  30 Ağustos'un önemini içeren bir konuşma yaptı. Daha sonra şiirler okundu. Ardından Vali Şimşek, Valilikte kutlamaları kabul etti.
 
Editör: TE Bilişim