Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Otoban gişesi etrafında ve anayol üzerinde haftanın belirli günlerinde, gece mesaisi yapan ekipler, şehirler arası otobüs terminaline giriş yapmadan yolcu alan veya indiren otobüs firmalarına cezai işlem uyguluyor.

Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü,  Şehirler arası Otobüs Terminali' nin, 23 TL olan giriş-çıkış ücretini ödememek için otoban gişesi etrafında ve ana yol üzerinde yolcu indiren otobüs firmalarına göz açtırmıyor. Otobüs terminaline girmeden yolcu indiren firmaların peşine düşen Zabıta Müdürlüğü timleri, gece 22.30 ile sabah 06.30’a kadar otobüs terminali etrafında adeta nöbet tutuyor. Terminale girmeden yolcu indiren otobüs firmalarına 208 TL para cezası uygulanıyor. Emre aykırı davranıştan uygulanan para cezasını belirlenen süre içinde ödemeyen firmaların araçları bağlanıyor. Bazı firmalar, 23 TL olan giriş-çıkış ücretini ödememek için 208 TL’lik cezaya maruz kalabiliyor.

Vatandaşlardan gelen şikayet üzerinde son 2 hafta içinde denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, bazı otobüs firmalarının gece geç saatlerde bile yolcuları otoban gişesi etrafında ve yol kenarlarında indirdikleri yönünde şikayetler aldıklarını ifade ederek, bu durumun önüne geçmek için denetimlerini sıklaştırdıklarını vurguladılar. Gecenin geç saatlerinde bayan yolcuların bile otobüs terminaline girmeden yol kenarlarında indirdiğine şahit olduklarını söyleyen yetkililer, çalışmaların aynı titizlikle devam edeceğini ve kurallara uymayan firmaların bu duruma dair tutumlarını değiştirene kadar denetimlerin süreceğini belirttiler.

 

Editör: TE Bilişim